responsive image

Samenwerking FC Utrecht

Samenwerking FC Utrecht

Op 6 juni 2019 heeft SDO het samenwerkingsverband met FC Utrecht officieel bekrachtigd!

RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daarbij ondersteunt FC Utrecht RAC-clubs met een technisch beleidsplan en training clinics. Daarnaast geeft de technische staf van FC Utrecht technische informatiebijeenkomsten voor jeugdtrainers van aangesloten verenigingen. Dit garandeert een hoog niveau van trainers en trainingen. Door deze ondersteuning wil FC Utrecht het niveau binnen de clubs handhaven dan wel verbeteren.

SDO stroomt bij FC Utrecht in met een 'A-status'. Deze status is gebaseerd op het oordeel van NMC Bright, een organisatie die bij sportverenigingen in Nederland de jeugdopleidingen doorlicht en certificeert. SDO heeft daarbij de ambitie om in de komende drie jaar door te groeien naar de STER-status, het hoogste samenwerkingsniveau met FC Utrecht.

Via onderstaande button vindt je extra informatie over het concept van RAC Talentenontwikkeling bij FC Utrecht en NMC Bright.

RAC Samenwerking FC Utrecht

NMC Bright