responsive image

Over SDO

SDO in een notendop

De RK Voetbalvereniging Samenspel Doet Overwinnen (R.K.V.V S.D.O.) uit Bussum is opgericht op 7 november 1917 en behoort daarmede tot de oudere voetbalverenigingen van ons land. Al 100 jaar is SDO een toonaangevende voetbalclub in Bussum en haar directe omgeving. Om de continuïteit en stabiliteit te behouden kijkt S.D.O. voortdurend naar de toekomst waarbij zowel prestatief als recreatief voetbal in balans moeten zijn.

Het eerste elftal van S.D.O. speelt thans voor het derde seizoen sinds haar bestaan in de landelijke hoofdklasse van de KNVB, nadat zij in 5 seizoenen 4 keer op rij zijn gepromoveerd. Van de in totaal negen heren seniorenteams spelen er vijf hun wedstrijden op zondag en vier heren seniorenteam op zaterdag.

Naast het traditionele jongens- en seniorenvoetbal beschikt S.D.O. over een zeer florerende meisjes/vrouwen afdeling en is er al sinds 1990 het G-voetbal te bewonderen. Vanaf het seizoen 2011-2012 is het ook mogelijk om deel te nemen aan 45+ voetbal op acht vrijdagavonden per seizoen.

Onze 2 vrouwen seniorenteams spelen hun wedstrijden op zondag, waarbij het eerste elftal in de landelijke 1e klasse uitkomt. Alle overige teams, jongens jeugd (van de Welpenvoetballertjes tot en met de JO19), meisjes en het G-voetbal spelen op zaterdag.

In totaal nemen op zaterdag 60 teams aan de competitie deel en op zondag 7 teams.

Het S.D.O. sportcomplex “De Kuil” gelegen aan de Dr. Abraham Kuyperlaan 7 te Bussum (naast het bekende theater Spant!), omvat vier standaard wedstrijdvelden (waarvan 3 voorzien van kunstgras), een "klein" trainings(gras) veld en de twee welpenvelden. Direct bij het complex is ruime parkeergelegenheid.

Sinds 2015 is SDO aangesloten bij ‘Het Gooi’, een convenant van 20 Gooise voetbalverenigingen waarin wij respect en plezier willen uitdragen.

Lees verder over...

Organisatie
Lees hier alles over Organisatie
Leden
Lees hier alles over Leden
Wedstrijden
Lees hier alles over Wedstrijden