Zonder publiek maar met een grote verrassing

Publicatiedatum: 05-10-2020

De JO10-2 speelde afgelopen zaterdag (3/10) een uitwedstrijd tegen de IJsselmeervogels. Dit is de 1e wedstrijd na de verscherpte maatregelen dus spelen we zonder publiek. Nou ja, helemaal zonder niet: de vier ouders die het team bracht mochten blijven kijken. Dat is toch wel even wat anders, aangezien wij gewend zijn met heel veel publiek te staan!

De dag begon met een grote verrassing. Xander Groot, vader van Jim en eigenaar van Xandor Groot Onderhoudsbedrijf B.V. heeft ons team in fantastisch mooie kleren gestopt! Hij sponsort niet alleen de wedstrijdkleding, maar ook een trainingspak, polo shirt en een tas! Zo trots als de kinderen zijn met hun nieuwe outfit, zo dankbaar zijn wij met deze persoonlijke sponsor!

Als we er dan zo mooi uitzien, gaan we natuurlijk ook knallen. Tenminste, dat is onze instelling. De wedstrijd start, maar al snel komen we met 1-0 achter te staan doordat Ryan de bal door zijn handen laat glippen. Foutje, maar snel gaan we weer in de aanval. Scoren lukt alleen nog niet. We zien mooie 1-2tjes tussen Tobias en Bob voorin, Jim en Tom W. staan weer als een huis in de verdediging en ook Ryan weet een paar aanvallen te redden. Maar dan laat onze topscorer van vorig jaar even zien wat hij kan. In korte tijd scoort Bob 3x achter elkaar! Na het eerste gespeelde kwart van 12,5 minuut staan we met 1-3 voor.

Het tweede kwart spelen we heel sterk. Het gaat gelijk op, want ook IJsselmeervogels is sterk en azen op doelpunten. Ryan moet enorm aan de bak en weet meerdere ballen uit het net te houden. Ook Thomas en Jim verdedigen heel goed mee. Als wij aanvallen stuiten wij op de keeper van de tegenstander, die ook knap werk verricht. Zowel Safouan als Tom B. krijgen meerdere kansen voorin, maar tot scoren komt het nog niet.

Als wij dan een corner krijgen, worden we geholpen door de tegenstander. Daniel en Safouan stonden er klaar voor, maar de verdediging van IJsselmeervogels, schiet de bal zelf in eigen doel. Die tellen gelukkig ook! We scoren zelf ook nog een keer door een voorzet van Daniel op Safouan, die mooi wegdraait van de tegenstander en de bal in het net schiet. We gaan de rust in met een 1-5 voorsprong!

Na de rust gaat Thomas keepen. En ook hij moet aan de bak. Hij stopt een bal, maar het volgende harde schot ziet hij helaas achter hem belanden. Maar ook nu gaan we terug de aanval in. Door een 1-2tje tussen Safouan en Bob, weet Bob zijn vierde doelpunt van de dag te maken. De teams zijn ook dit kwart gewaagd aan elkaar. We vallen aan, maar komen er niet altijd doorheen bij IJsselmeervogels en zij ook niet altijd bij ons. Door wat slordigheid bij ons in de verdediging weet de tegenstander nog wel een keer te scoren, waardoor we dit kwart eindigen in 3-6.

We gaan het laatste gedeelte van deze wedstrijd in. Wij komen niet meer door de verdediging van IJsselmeervogels heen, maar zij wel bij ons. Een schot op de paal, wordt in de rebound toch het vierde doelpunt en een schot van afstand van IJsselmeervogels maakt de tussenstand 5-6. Dan maken we het ineens heel erg spannend!

Maar dat laat het team niet gebeuren. De versnelling wordt in de laatste minuten ingezet. We spelen weer goed naar elkaar over en spelen echt samen. Daniel weet Bob en Tobias voorin goed te vinden. Ze tikken de bal wat naar elkaar over en Bob scoort! We blijven goed aanvallen en Bob weet nog twee keer te scoren en Jim onderschept de aanval van IJsselmeervogels en weet zelf de bal aan de voet mee te nemen, uit te halen en te scoren! Einduitslag deze wedstrijd: 5-10. Wederom een winstpartij voor deze jongens met veel gescoorde doelpunten.

Voor nu staat er nog geen wedstrijd gepland in verband met de herfstvakantie. Houd de teampagina op de website van SDO in de gaten wanneer wij weer gaan spelen en hopelijk mag dat over een paar weken weer met publiek. Want spelen met iedereen langs de kant is toch nog leuker en dan kunnen onze jongens ook aan iedereen hun mooie outfits showen! Hopelijk tot snel en blijf gezond!