Woezik Vr1 - SDO Vr1 =1-5 Derde overwinning op rij voor SDO vrouwen

Publicatiedatum: 20-03-2023

Op een prachtig en zonovergoten hoofdveld in Wychen maakten de SDO vrouwen tegen nummer laatst Woezik geen fout en wonnen hun derde wedstrijd op rij.

Waar onze heren 1 afgelopen week nog de drie punten liet liggen lieten deze zondag de vrouwen geen enkele twijfel bestaan wie er recht had op de volle overwinning.
SDO kwam flitsend uit de startblokken. Na amper twee minuten was het al raak. De laatste tijd sterk spelende Demi den Ouden bracht haar ploeg met een prima schuiver op voorsprong . SDO stond 'hoog' en liet  geen enkele kans aan Woezik om tot een fatsoenlijke opbouw te komen. In de tiende minuut was het Lotus Posthumus die de 0-2 aan tekende waarna wederom Demi den Ouden ook nog voor de 0-3 zorgde.  Het leek een walk-over te worden echter ineens werd het spel van SDO uiterst rommelig en de ruimtes werden te groot gehouden.  Woezik maakte direct gebruik van de zwakke Bussumse periode en kwam na een uitbraak op 1-3.  'Onnodig' mopperde coach Buisman langs de lijn die zijn team na de tegentreffer zelfs nog verder weg zag zakken.  Woezik kwam daardoor nog gevaarlijk dicht bij een tweede treffer maar keepster Ted Baars redde twee keer fraai in één op één duels met de Woezik spits. 
In de rust greep Buisman in en zorgde met invalster Vienne Janssen voor meer controle op het middenveld.  SDO had de wedstrijd daarna weer volledig in handen en gaf geen enkele kans meer weg. Voorin was het twee maal op een rij Skylar Fokker die prima spits Jennifer Neef bediende en die tekende met twee strakke treffers voor de zeer verdiende  1-5 eindstand. 
'Echt 'n lekker gevoel, zo drie keer op rij winnen' glom assistent trainer Anneloes Vroegindewei van oor tot oor na afloop. 'Zeker ook omdat de concurrentie onderin de ranglijst allemaal verloor vandaag'. 

a.s Donderdagavond 23 maart spelen de vrouwen het restant van de gestaakte wedstrijd uit in Nijmegen tegen de nummer twee Trekvogels. ( stand na 32 minuten 1-0). 

A.s. Zondag komt fc Eindhoven op bezoek in de Kuil aanvang 13:00 uur .