Winst SDO op Unitas

Op een zeer warm Sportpark de Kuil heeft SDO vanmiddag met 2-0 gewonnen van GVV Unitas. Door doelpunten van Desley Groenewegen en Joost Heerschop bereiken de Bussumers zodoende de tweede ronde van de nacompetitie, waarin komende week het tweeluik met VV Gemert wacht.

Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd in de wetenschap dat alleen een overwinning genoeg was voor het bereiken van de volgende ronde; het 2-2 gelijke spel uit de eerste wedstrijd (afgelopen donderdag) bood geen van de ploegen een voordeel. In een van beide kanten aftastende eerste helft was het, gelijk het heenduel, Unitas dat het meeste balbezit had. SDO beperkte zich tot de omschakeling maar zag weinig kans om daar echt gevaarlijk uit te worden. De ploeg van Koen Janssen vond moeilijk het ritme en leed teveel balverlies. Na 11 minuten noteerde Unitas de eerste grote kans van de wedstrijd. Micha Fokker tastte mis in n duel op de middenlijn waarna Soufian Charraoui alleen af kon op Rolf Hazelaar. Deze bleef echter goed kijken naar bal en behoedde met een redding zijn ploeg voor een achterstand.

De tweede helft was, net als afgelopen donderdag, voor SDO. Met meer rust in het spel trokken de Bussumers de wedstrijd naar zich toe een kwam er allengs meer dreiging. Inleidende beschietingen kwam van ondere andere Dino van Essen, die uit voorzet Gerrit Snijders zeer stijlvol op de vuisten van keeper Verberk schoot, en van Jesse van Huisstede die een teenlengte te kort kwam na een goede individuele actie. Uiteindelijk was het Desley Groenewegen die na 25 minuten in de tweede helft de ban brak. Een corner van Glenn Hemmers werd half verwerkt door Verberk waarna Groenewegen de bal heerlijk op zijn pantoffel nam en de kruizing in joeg.

Na deze treffer ging Unitas aanvallender spelen. Het duurde evenwel tot de 89ste minuut voordat SDO de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een actie en voorzet van van Huisstede werd bij de tweede paal binnengeschoten door Joost Heerschop.

Op basis van het wedstrijdverloop een verdiende overwinning voor SDO, al ontliepen de ploegen elkaar over twee wedstrijden niet veel. SDO zet de nacompetitie aanstaande woensdag voort met de eerste wedstrijd van de tweeluik met het Brabantse VV Gemert, aftrap om 19:30 uur op Sportpark de Kuil

Bekijk hieronder alvast de foto's gemaakt door Jeroen van der Geest en de beelden van de doelpunten gemaakt door Marieke Heerschop!

Foto's

Video