Weergaloze Jennifer Neef velt De Blokkers

" Ja ik zat er wel lekker in " was het nuchtere commentaar van de absolute uitblinkende spits Jennifer Neef in de Vr1 wedstrijd tegen rode lantaarndrager De Blokkers. Ondersteund door een hardwerkende ploeg zorgde ze persoonlijk met drie doelpunten voor de 3-2 zege.

SDO begon, na een ingelaste anti-discriminatie minuut, prima en zette de gasten uit Blokker vast op de eigen helft. Snel combinatie spel op een van twee kanten klein gehouden speelveld leidde tot goede kansen. De ploeg van Richard Buisman zat er bovenop en liet De Blokkers niet in haar spel komen. Gek dat dan bijna uit het niks de Noordhollanders toch op voorspong kwamen na een van de weinige onachtzaamheden in de SDO defensie. Twee minuten later was het Neef die met haar eerste doelpunt de stand voor de pauze alweer gelijk trok.

Na de 1-1 ruststand bleef het spelbeeld gelijk. SDO bleef de sterkere ploeg en De Blokkers was voortdurens op zoek naar een snelle uitval. De sterke keepster van de gasten greep na een kwartier wel mis bij een schot van 30 meter wat hoog boven in het net vloog. Een kwartier voor tijd was er een enorme schrik in de SDO gelederen. De pas van een lange kruisbandblessure herstelde Eva van Joolen verstapte zich en viel wederom uit met weer een knieblessure (al was het nu haar rechterknie) Nog onduidelijk is of dat een langere uitval betekent.

Toen ook nog Noor van Ewijck geblesserd uitviel bleef SDO met 10 man in het veld over en zou het een moeilijk laatste kwartier worden. Jennifer Neef soleerde echter tien minuten voor tijd op magnifieke wijze door de bijna gehele Blokkers defensie en scoorde haar derde van de dag. Nadat Blokkers toch nog op 3-2 was gekomen was het even nog billen knijpen maar hielden onze vrouwen de drie punten verdiend in huis. Complimenten werden na afloop ook aan de uitstekende scheidsrechter Richi Franken uitgesproken voor zijn voortreffelijke leiding. Volgende week vertrekt de bus voor de uitwedstrijd tegen koploper DVC'26 in Didam (aanvang 12.30) om 10.00 uur. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom.

Bekijk hier de foto's van Anneloes Vroegindeweij en Jeroen van der Geest

Foto's

Foto's