Zevenklapper SDO vrouwen

Publicatiedatum: 08-11-2021

Met een onvervalste zevenklapper tegen de reserves van Buitenveldert herstelden de SDO vrouwen zich zondag van de nederlaag van de week ervoor tegen concurrent Victoria Boys.
Vooral de eerste twintig minuten waren wervelend. SDO zette Buitenveldert  direct klem en een ware vloed aan aanvallen volgde op het  Amsterdamse doel. 
Al heel vroeg in het duel was het al 2-0 nadat eerst Jennifer Neef de laatste vrouw te snel af was en amper drie  minuten later  linksbuiten Sophie van Joolen hard binnenschoot. Het SDO middenveld,  met de sterk spelende Noor van Ewijck, combineerde er vrolijk op los waardoor Buitenveldert amper aan aanvallen toe kwam.  
Nadat de eerste storm wat was gaan liggen werd SDO een kwartier lang slordig en werd er  vooral te veel gelopen met de bal in plaats van door te gaan met het vlot  combineren.  Na een half uur was het toch weer raak voor de Bussummers. Neef scoorde na 35 minuten de 3-0 na eerst prachtig van haar tegenstander te zijn weggedraaid . Vlak voor de rust zette Franka van de Kuilen goed druk op de Buitenveldert defensie en stelde ze daarmee teamgenoot Claudia Broere in staat de 4-0 ruststand binnen te schieten. 

Ook na de thee bleef het spelbeeld het zelfde. SDO bleef veel sterker met name door de gevaarlijke aanvallen over rechts waar de uitstekend ingevallen Demi den Ouden keer op keer de Buitenveldert linksback te snel af was. Twee harde voorzetten werden door Lotus Posthumus van dichtbij binnen geschoten wat de zevenklapper vol maakte. Spits Neef had daarvoor nog wel haar derde van de dag  aangetekend. Na afloop volgde natuurlijk weer de gebruikelijke groeps foto samen met onze vaste  supporters van heren 2 !   "Prettig dat het scorend vandaag wel lukte " refereerde coach Buisman nog even aan de wedstrijd van een week geleden.  Bij SDO was iedereen tevreden over de ruime zege en volgde na afloop, tijdens een gezellig etentje, nog het officiele afscheid van een aantal oudspeelsters. 

De volgende wedstrijd van de SDO vrouwen is een avondwedstrijd voor de eerste knockout ronde van de gewestelijke beker op 18 November om 20.00 uur tegen AFC uit Amsterdam.