Vuurdoop in hoofdklasse pakt nog niet goed uit voor SDO JO12-1

Publicatiedatum: 05-11-2022

Zaterdag 5 november begon de 2e fase voor SDO JO12-1. We zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse dus we verwachtten al dat we er een flinke schep bovenop moesten doen. Het is dus best wel spannend, een niveau hoger, maar tegelijkertijd ook heel gaaf! Onze eerste wedstrijd is thuis tegen 's Graveland JO12-1.

Pittig
De wedstrijd startte en direct pakten wij het balbezit over en gingen de aanval in. Eline schoot op doel, maar de keeper van 's Graveland kon de bal tegenhouden. Vlak daarna gaan Seb en Filip in de aanval, wat resulteert in een mooi schot dat net naast het doel belandt. Helaas waren dit zeldzame momenten in het eerste kwart die we op de helft van 's Graveland hebben gespeeld. Onze middenvelders, verdedigers en keeper moesten vandaag vol aan de bak en dat viel niet mee. Ondanks drie reddingen van Ryan, Jim en Rivelinho die meerdere keren de bal wisten weg te schieten, wist 's Graveland wel vier keer te scoren. Vlak voor de eerste pauze gaf Bob een mooie voorzet, maar helaas was er niemand meegelopen om de voorzet te ontvangen.

Gelijkwaardig
In het tweede kwart krijgt de wedstrijd een andere wending. Beide teams azen op een doelpunt en vooral wij zijn gemotiveerd om de doelpunten terug te pakken. We hebben geen idee wat de coaches in de pauze tegen de kinderen hebben gezegd, maar het heeft geholpen! Bob, Lynn en Filip werken hard voorin om tot een doelpunt te komen. Ook Tobias weet de bal regelmatig te onderscheppen en door te spelen naar de voorhoede. Maar helaas waren de verdediging en de keeper van 's Graveland heel goed en kwamen we er niet doorheen. Maar ook 's Graveland kwam niet door onze verdediging heen. Nikola positioneert zijn been elke keer heel tactisch als de tegenstander wil schieten en weet daardoor meerdere aanvallen te voorkomen. Ook Jim blokt diverse aanvallen en Ryan kon de overige aanvallen stoppen. Als we dan alleen even inzoomen op deze kwart, dan spelen we gewoon 0-0! Dat is toch al een mooi resultaat op zich als we de rust in gaan.

Euforie
Na de rust zien we de goede samenwerking achterin tussen Ryan, Nikola, Tobias en Jim. Maar ook een mooie opbouw tussen Tobias, Bob en Filip. Dit resulteerde zelfde in ons eerste doelpunt door een mooie voorzet van Filip en goed afgemaakt door Bob! Ook Nikola probeerde het nog vanaf afstand, maar trof de keeper. Ook moesten Jim, Rivelinho en Nikola flink aan de bak achterin en wist Ryan ook weer meerdere goede reddingen te maken. Twee keer ging dit helaas mis en wist 's Graveland te scoren.

Opgebrand
In het laatste kwart ging het kaarsje langzaam uit. Filip en Lynn krijgen nog een paar kansen, maar de bal belandt maar niet in het net.  De frustratie is zichtbaar en voelbaar op het veld. De spelers willen zo graag en willen helemaal niet zo verliezen in hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse, maar ze krijgen het tij niet gekeerd. Dit resulteert in nog minder communicatie met elkaar en sloridgheidsfoutjes. De tegenstander is een tandje sneller en feller dan wij. We hebben meerdere keren geteld of we wel met een even aantal spelers in het veld stonden, aangezien 's Graveland altijd iemand vrij had staan, maar het klopte elke keer weer. ZIj wisten voor de bal en onze spelers te komen, waar wij net te traag of afwachtend waren. De eindstand van de wedstrijd: 1-9.

Moed
Maar we geven niet op. De eerste wedstrijd in de hoofdklasse ging misschien niet zoals we gehoopt hadden of wat we wilden laten zien. Maar we weten nu wat ons te wachten staat. En ook al voelt dat nu nog niet zo, volgende week staan we weer met opgeheven hoofd klaar om een nieuwe wedstrijd te spelen en te laten zien dat we er echt klaar voor zijn om in de hoofdklasse te spelen. Aan de grote aantallen fans zal het niet liggen, wat is het toch mooi om te zien dat er zoveel familieleden, vrienden en kennissen in goede en in slechte tijden dit team steunen.

Zaterdag 12 november spelen we uit tegen FC Almere JO12-1 om 10.15 uur. Zien we jullie daar?