Vrouwen SDO vieren dubbel feest

Publicatiedatum: 04-10-2021

Het was dubbel feest voor de SDO vrouwen afgelopen zondag.  Na een pittige wedstrijd tegen Rigtersbleek werd met een krappe 1-0 winst de tweede zege van de competitie gepakt. Met de jarige Vienne Janssen werd het een dolle boel daarna in de kantine. 

Op het wel heel erg natte sportpark de Kuil startte het Twentse Rigtersbleek fel en was duidelijk scherper in de duels dan SDO. Vooral de snelle rechtsbuiten was voor  linksback Luna Does in het begin een plaaggeest maar naarmate de wedstrijd vorderde won de SDO nieuweling al haar duels en stapte als winnaar uit de strijd.  Er werd door beide teams op het randje van het toelaatbare gespeeld waardoor de prima leidende scheidsrechter Akalliche bij verschillende opstootjes al in de eerste helft met driemaal geel moest ingrijpen. 
SDO kwam na een half uur  met de schrik vrij toen de tegenstander uit Enschede  scoorde maar gelukkig voor de Bussummers werd het doelpunt vanwege buitenspel geannuleerd.  De wedstrijd bleef ondanks het slechte weer vermakelijk om naar te kijken. Het spel was niet hoogstaand maar er werd van beide kanten gestreden voor elke meter.

De tweede helft was SDO de bovenliggende partij al waren de kansen op een hand te tellen.  Een van die kansen werd na een kwartier van dichtbij benut door Nurhan Uysal die vlak erna met een enorme knal uit een vrije trap nog bijna haar tweede maakte. De bal spetterde echter via de lat over. Enkele mannen van heren 2 die kwamen kijken zorgden voor gezang langs de kant wat de sfeer tijdens de druilerige middag duidelijk verhoogde. 
"Na het doelpunt  speelden we het goed rond en zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen, al moet je altijd waakzaam blijven voor een lucky shot " aldus coach Richard Buisman.   De jarige Janssen speelde een degelijke partij maar kon zichzelf  niet belonen met een doelpunt .  Dat mocht na afloop de pret bij het vieren van het dubbel feestje niet drukken. Het bleef dus nog lang onrustig in de SDO kantine..... 

Volgende week volgt de zware uitwedstrijd in Driehuis tegen het sterke Velsen . Aanvang 14.00 uur