Vrouwen SDO nu wel heel dicht bij na-competitie

Publicatiedatum: 23-05-2022

In de kraker met als inzet een vaste derde positie in de race naar de na-competitie wonnen de SDO vrouwen ‘thuis’ tegen directe concurrent Hoogland na een aantrekkelijke partij met 3-1.

Nadat eerst de SDO jeugd in de ochtend druk was met het maken van prachtige spandoeken en voetbalspellen liep de spanning voor de wedstrijd bij de speelsters en het ruim opgekomen publiek op. De voorspellingen rekenden inderdaad op een spannende wedstrijd en niets was afgelopen zondag minder waar.

SDO startte op het warme kunstgras sterk en drong Hoogland de eerste twintig minuten naar achter. Hoogland beschikt over een uiterst betrouwbare keepster maar zelfs  zij was na een kwartier kansloos toen de scherp spelende rechter SDO spits Lotus Posthumus de 1-0 binnen tikte.  “De eerste twintig minuten speelden we echt goed maar je ziet dan toch weer een onnodige terugval en dat moet er echt eruit” analyseerde coach Richard Buisman na afloop kritisch.
Hoogland bleef voorin scherp en had na een foutje achterin zo maar op gelijke hoogte kunnen komen, ware het niet dat inval keepster Danielle Fafieanie weer knap haar doel verdedigde.  Het publiek genoot langs de kant van de strijdlust. Vleugelverdedigster  Larissa Verbeek vocht mooie sprintduels uit met haar directe tegenstander en aan de andere kant was het de jeugdige Donna van der Zalm die weer een degelijke partij speelde. Nadat eerst  Nurhan Uysal een vrije trap nog op de lat had gepoeierd, kwam SDO vlak voor de rust alsnog  op 2-0.  Deze keer was het linkerspits Franca van de Kuilen die een voorzet van rechts  hard binnenschoot.
Na de pauze speelde Hoogland met meer druk naar voren en was scherper in de duels. Binnen vijf minuten kreeg de ploeg van Hoogland trainer Alex Smick haar beloning voor de inzet . Een hoge vrije trap van rechts werd door Fafieanie verkeerd beoordeeld en van achter de rug van verdedigster van der Zalm kopte Hoogland linksbuiten Joanne Horseling spijkerhard de aansluitingstreffer binnen. Een luid gejuich ging op bij de supportersschare van Hoogland. Amper zes minuten later was het alweer raak maar toen kwam ineens het gejuich van de SDO aanhang. Het was namelijk spits Jennifer Neef die op goed aangeven van Luna Overeem alweer haar 27e doelpunt van de competitie maakte en  zo  de marge weer op twee had gebracht.
Je zag dat daarna in die ernorme hitte bij beide ploegen de pijp snel leeg liep. Kansen waren er nog wel, beiden troffen nog een keer de lat maar gescoord werd er niet meer en bleven dus de belangrijke drie punten in Bussum.
“Een spannende aantrekkelijke pot voetbal voor veel publiek zoals je die elke week zou willen spelen” aldus de trotse Buisman na afloop.

SDO heeft nu uit twee partijen nog drie punten nodig om zich definitief op te kunnen maken voor de nacompetitie.
Zondag a.s. kan dat al gebeuren in de thuiswedstrijd LET OP al om 12:00 uur tegen het Rotterdamse Antibarbari. In de uitwedstrijd werd na een offday nog met 1-0 verloren dus heeft de ploeg van Buisman nog wat recht te zetten.

Foto's : Paul Fafieanie