Voorwaarts T 1 - SDO 1 1-1 : Duur rood puntje

Publicatiedatum: 29-11-2022

Je lunt zeggen wat je wilt, maar als je bij SDO gaat kijken gebeurt er altijd wel iets om na afloop over na te praten. Of het moet zijn dat we zomaar 3 punten  weggeven, of we winnen met een handsdoelpunt, of we krijgen een rode kaart die direkt gevolgen heeft voor de wedstrijd.

En dat laatste gebeurde jl. zondag in Twello waar Voorwaarts T SDO ontving om te kijken welk team enkele plaatsen op de ranglijst kon stijgen omdat beide teams weinig hadden aan een gelijkspel, ja....natuurlijk heb je dan allebei een punt maar je blijft wel in dezelfde situatie als voor de wedstrijd.

En als je niet naar het voetbalniveau kijkt dan was de eerste helft wel de meest spectaculaire omdat de arbiter van dienst in 45 minuten 2 x de rode kaart trok. Eerst was het Voorwaarts T speler Nino Wattimena die na 20 minuten zijn ploeggenoten in de steek liet door 2 x een gele kaart te ontvangen, dus rood en vlak voor rust kreeg onze Joost Heerschop dezelfde kleur voorgetoverd door de leidsman na samenspraak met zijn assistent die iets gezien zou hebben wat velen niet zagen.

Maar voor die tijd, toen het nog 11 tegen 11 was, werd er bij beetjes ook nog even gevoetbald en daar profiteerde SDO al binnen 10 minuten van na een prima actie en afronding door Achraf Lamhamdi, 0-1.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn : er werd gevoetbald door beide teams en na afloop gaven beide trainers aan dat de spelers hun best hadden gedaan en dat hun team had moeten winnen, maar de eind conclusie was dat iedereen zich tevreden moest stellen met een punt en met die gedachte konden de spelers, trainingsstaf en de meegereisde supporters de lange terugweg naar Bussum aanvaarden.

Wat nu de komende weken?

Eerst maar even de stand onderin, helaas:

- 11. SDO                            8     2     1     5     7         8 - 17

- 12. Columbia                9      1     1     7     4        13-22

- 13. Berghem Sport     8      0     1     7     1        7 - 29

En wie komt er zondag, de dag voor de verjaardag van Sinterklaas, naar ons mooie Sportpark? Ja....juist.....Berghem Sport dat de rij netjes sluit, maar ook deze boys uit Berghem willen ook weleens het zoet van de overwinning pakken en ze moeten niet voor niets een lange reis naar Bussum maken. Vorige week pakten ze pas hun eerste puntje door met 2-2 gelijk te spelen tegen Leones waar SDO in de openingswedstrijd van het seizoen met 5-1  over triomfeerde.

Dus wat kunnen wij als supporters verwachten? We hopen op een spektakelstuk van de eerste orde, twee aanvallende teams die de punten hard nodig hebben, maar hetzelfde mankement hebben, namelijk  scoren . SDO heeft pas 8 doelpunten gemaakt in 8 wedstrijden , maar onze gasten speelden ook 8 wedstrijden maar scoorden zelfs nog minder, namelijk 7 doelpunten. Dus kunnen beide teams aan het, hopenlijk talrijke, publiek laten  zien waarom ze onterecht zo laag staan.

Stel voor dat SDO wint, dan komen ze in punten gelijk met RKHVV waar ze de week daarop tegen moeten en als je alles reeel bekijkt dan kun je voor de winterstop nog belangrike stappen maken op de ranglijst.

Supporters, komt dat zien, aftrap op ons mooie Sportpark is zoals gewoonlijk om 14.00 uur en misschien kunnen we na afloop zingen : Scoren Doet Overwinnen....