Tweede 1-0 nederlaag SDO vrouwen

Publicatiedatum: 29-11-2021

In Rotterdam liep Vrouwen 1 afgelopen zondag tegen de tweede 1-0 competitienederlaag van het seizoen aan. Tegenstander Antibarbari troefde de Bussummers vooral de eerste helft af met een gewaagde speelstijl met veel druk naar voren .
SDO stond  zelf  te ver naar voren , anticipeerde slecht op het strijdplan van de tegenstander en werd  keer op keer achterin vooral op snelheid geklopt . Na een half uur werd de Antibarbari rechtsbuiten door Vienne Jansen, op dat moment    de laatste verdedigster, onreglementair gestopt.  Waar een ieder dacht dat  scheidsrechter Heinsmann rood zou trekken verscheen gelukkig voor de SDO voorstopper  slechts de gele kaart.
Voorin was SDO verder machteloos en kon behoudens een paar ballen die voorlangs gingen niet voor echt gevaar zorgen.
Na een half uur opende Antibarbari van dichtbij de score. “Je zag het van mijlenver aankomen” aldus trainer Richard Buisman die direct  wisselde in zijn achterste lijn. Het was daarna aan SDO keepster Giulia Captyn met fraaie reddingen te danken dat het bij slechts één tegendoelpunt bleef.
Ook na de rust hield de uitblinkende Captyn bij verschillende gevaarlijke counters haar ploeg in de wedstrijd. Buisman’s team speelde intussen veel beter dan de eerste vijfenveertig minuten en kreeg meer grip op de wedstrijd. Nurhan Uysal knalde een vrije trap hard op de lat en toen Lotus Posthumus werd gevloerd in de 16 meter bleef het fluitje van de scheidsrechter helaas uit .
Een kwartier voor tijd kreeg SDO wéér geen penalty toen een duidelijke handsbal binnen het strafschopgebied wederom werd overzien door de leidsman. ‘Misschien was een gelijkspel wel terecht geweest maar eerlijk gezegd had het ook zomaar 3 of 4 nul tegen kunnen zijn’ bekende de teleurgestelde Buisman na afloop .
De vraag blijft nu hoe de KNVB met de competities verder gaat. We wachten met spanning de beslissing deze week af. Anders spelen we a.s. zondag thuis tegen SEP om 13.00 uur  en hopen daar het zure verlies van ons af te kunnen spelen.