Spanning om te snijden voor SDO 1

Publicatiedatum: 29-05-2022
Met nog twee  speelronden te gaan is de spanning onderin de Hoofdklasse A te snijden, wie gaat er rechtstreeks degraderen en wie kan zich gaan opmaken voor de na-competitie?  SDO en Emmen zijn de voornaamste kandidaten hiervoor en  al weken bedraagt het verschil 2 punten in het voordeel van Emmen.

Terwijl de meeste mensen op Hemelvaartsdag genoten van een vrije dag was dit niet weggelegd voor de spelers en trainersstaf van SDO omdat zij in Den Haag moesten aantreden tegen het op de derde plaats staande HBS en dat zou geen gemakkelijke opgave worden en elk puntje zou dan meegenomen zijn.
Maar ook dat ene puntje was SDO niet gegund omdat HBS met 4-0 de winst duidelijk in eigen huis hield ondermeer door twee benutte strafschoppen.
Wat wel zorgelijk is dat in de laatste 2 wedstrijden SDO 8 doelpunten heeft moeten incasseren en zelf niet wist te scoren.

Maar we houden de moed erin omdat er in de voetballerij wel gekkere dingen zijn gebeurd.
Daarom hebben onze boys nog twee ontsnappingspogingen om de rechtstreekse degradatie te voorkomen, maar dan mag Emmen geen punten pakken.
Aanstaande zondag staat weer een uitwedstrijd op het programma en spelen we in Grootebroek tegen De Zouaven dat momenteel op de 12e plaats staat en ook de punten hard nodig heeft om de na-competitie te ontlopen, dus voor beide teams staat er veel op het spel, maar voor ons is het te hopen dat de boys van trainer Rick Schipper op het juiste moment weer eens kunnen pieken en de punten mee kunnen nemen naar Bussum.

In het Pinksterweekend spelen we dan thuis onze laatste wedstrijd tegen TAC 90, maar eerst gaan onze supporters zondag massaal richting Grootebroek om onze spelers aan te moedigen op Sportpark de Kloet waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Inge Rehorst