Spannende wedstrijd tussen JO10-2 en JO9-1

Publicatiedatum: 12-04-2021
Door corona ligt de competitie al behoorlijk lang stil. Het alternatief om onderlinge oefenwedstrijden tegen elkaar te spelen is heel erg fijn! Het is dan altijd even zoeken naar welke tegenstander het beste past. Je speelt namelijk altijd tegen een team dat een jaar ouder of jonger is of dat hoger of lager speelt dan het eigen team. Dan is het best wel zoeken naar de balans, waar uitdaging in zit, waar je veel van kan leren en wat leuk is voor de kinderen.

Een wedstrijdverslag, door Paulien Baaij

JO9-1 en JO10-2 hebben al meerdere keren tegen elkaar gespeeld. Een jaar leeftijdsverschil, maar wel verschil in de klasse die ze spelen. Vooral voor JO10-2 waren de wedstrijden niet altijd even leuk. Veel vaker werd er verloren dan gewonnen en voor sommige spelers is dit dan een tegenstander waar ze eigenlijk niet tegen willen spelen.

Toch was het zaterdag 10 april weer zo ver, JO10-2 neemt het op tegen JO9-1. Onze trainer meldt het tegenwoordig niet meer vooraf tegen wie we spelen, zou dat bewust zijn? Corona heeft geen positief effect gehad op het tijdstip van de wedstrijd, om 08.45 uur was de aftrap. We misten een paar spelers vandaag, Bob mocht meedoen met JO10-1 en Tom B met JO10-3. Dit maakte dat we alsnog met 8 spelers aan de wedstrijd begonnen, waar we 6 tegen 6 speelden.

De jongens waren vanaf de aftrap scherp, energiek, agressief en enorm gedreven om te winnen. Dit maakt dat het een onwijs leuke wedstrijd werd, waarbij twee teams enorm aan elkaar gewaagd waren en allebei hun beste spel lieten zien om te winnen. Het blijft jammer dat er tijdens dit soort wedstrijden nog geen publiek aanwezig mag zijn. Wat een genot was dit om naar te kijken!

Er zijn heel veel goede dingen gebeurd vandaag op het veld. Teveel om op te noemen. Toch noemen we er een paar. Tom W - ook bekend als blonde Tom - heeft zijn tegenstander geen seconde met rust gelaten en zat overal boven op. De hoeveelheid ballen die hij wist af te pakken, is enorm! Maar ook Jim en Thomas waren zeer belangrijk in de verdediging. Jim wist zelfs een tegendoelpunt te voorkomen door de rebound uit het doel te koppen. We wisten deze wedstrijd 5 doelpunten te scoren, Jim, Daniel, Damian, Safouan en Tobias wisten allemaal een doelpunt op hun naam bij te schrijven. De spelopbouw klopte vandaag, de onderlinge communicatie was goed, we speelden samen, zagen elkaar, hoorden elkaar, juichten voor en met elkaar. De trainers werden ook met de minuut enthousiaster en dat maakte dat we hen continu hoorden aanmoedigen een meeleven met de wedstrijd alsof ze zelf meededen. Oftewel we werden getrakteerd op een sublieme samenwerking, een echt team dat samen wilde winnen!

JO9-1 wist deze wedstrijd ook 5 doelpunten te scoren. Ryan was onze keeper vandaag. Hij heeft de hele wedstrijd staan keepen. Dat JO9-1 vandaag 'slechts' 5 doelpunten wist te maken, kwam omdat Ryan echt de uitblinker was vandaag en een wereld pot heeft staan keepen.

Omdat de score gelijk was, kwam het na afloop aan op de penalty's! De spanning zat er nog steeds goed in. Er gingen wat schoten over of langs het doel, sommige schoten werden gestopt door de keepers. Het gaat gelijk op, beide teams scoren 2 keer. Dan scoort JO10-2 met de 3e penalty en heeft JO9-1 nog de gelijkmakende penalty te gaan. Deze gaat net naast het doel en dat maakt dat JO10-2 deze goede, leuke en spannende wedstrijd met winst weet af te sluiten en zij zijn daar heel erg blij mee!

Dit team heeft vandaag laten zien dat zij goed kunnen voetballen en zouden dat ook heel graag met iedereen willen delen, maar daarvoor moeten we nog wat geduld hebben.