SDO vrouwen verslaan Winkel na sterke tweede helft

Publicatiedatum: 22-11-2021

Tegen het Noordhollandse Winkel (de nummer vijf van de competitie) draaiden de SDO vrouwen zondag, na een vooral sterke tweede helft, een 1-3 ruststand om in een verdiende 4-3 overwinning.
Er leek geen vuiltje aan de lucht in de eerste helft nadat rechtsbuiten Lotus Posthumus na twintig minuten de score opende met een prima schuiver . Spits Jennifer Neef moest kort daarna al geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Sophie van Joolen die met een pegel op de lat direct van zich liet spreken  
SDO combineerder er vrolijk op los en leek op weg naar een rustige middag. Echter een hachelijk moment na een half uur deed de wedstrijd volledig kantelen. Voorstopper Vienne Jansen speelde, zonder te kijken, van ruim vijfentwintig meter de bal zo hard terug en ongelukkig langs haar eigen keepster Giulia Captyn waardoor er ineens 1-1 op het bord stond. Tegenstander Winkel bedankten de SDO-ers voor dit cadeautje en drukte direct door. Nog voor de rust liepen de Noordhollandse vrouwen, na wederom onnodige persoonlijke fouten in de SDO defensie, uit naar een verrassende 1-3 ruststand.
De ontevreden trainer Richard Buisman was in de pauze meer dan duidelijk in zijn speech en voerde enkele tactische wissels door. Vooral het inbrengen van Noor van Ewijck bleek een uitstekende zet. De technisch vaardige SDO middenvelder zorgde met name door enkele splijtende passes naar de vleugels van Joolen en Posthumus voor veel gevaar. Eerst was het  na een kwartier de hardwerkende Franca van de Kuilen  in de punt van de Bussumse aanval die zeer allert reageerde bij een vrije trap en de broodnodige aansluitingstreffer scoorde.. SDO zette daarna alles op alles op zoek naar de volle winst. De druk op de Winkel defensie werd verhoogd en de inspanningen werden uiteindelijk beloond. De snelle Lotus Posthumus  stak meerdere malen dwars door de Winkel defensie en werd met haar tweede en derde goal van de middag uiteindelijk tot matchwinnaar.  
Al met al een moeizame maar verdiende overwinning waarbij vooral weer werd aangetoond dat het met de veerkracht en de breedte van Buisman’s selectie wel goed zit. 

Jammerlijk is de vertekende ranglijst van de 1e klasse C waarin wederom drie wedstrijden door coronagevallen werden afgelast. 
a.s zondag hopen de SDO vrouwen in Rotterdam tegen studentenvereniging Antibarbari wel te kunnen spelen en nogmaals voor de volle winst te kunnen gaan.