SDO vrouwen verrassend uit de KNVB beker

Publicatiedatum: 19-11-2021

Afgelopen donderdag avond werden onze SDO vrouwen in "de Kuil" verrassend uit de districtsbeker geknikkerd door AFC uit Amsterdam.  Na een 2-0 voorsprong in de rust was derde  klasser (!) AFC de duidelijk sterkere ploeg die veel veerkracht toonde en uiteindelijk na  de 2-3 winst terecht doorgaat naar de volgende ronde. 

Na een begin van wat aftasten met wat kleine kansen over en weer kwam SDO na 10 minuten wat gelukkig op voorsprong.  Een voorzet van rechtsbuiten Demi den Ouden viel zomaar bij de tweede paal binnen (1-0).  Derde klasser AFC  beschikt over een aantal snelle en behendige aanvallers en ook het middenveld heeft zeker een hoger niveau dan de derde klasse zondag waar de ploeg nu in uitkomt.  "Zeker een uitstekend voetballende ploeg die eraan komt " gaf de teleurgestelde coach Richard Buisman na afloop toe. 
Wel was het weer  SDO dat een kwartier voor de rust scoorde. Vanuit een razendsnel uitgevoerde counter werd  de harde voorzet van Jennifer Neef door Franca van de Kuilen van dichtbij binnengelopen.   Zelfs de 3-0 had er nog ingezeten maar Claudia Broere miste vrij voor de keepster.
Dan zou je toch denken dat komt goed.......Niets was echter minder waar afgelopen donderdagavond.  Ondanks de prettige voorsprong  tijdens de pauze was de SDO staf er allerminst gerust op dat het een eenvoudige winst zou worden. En die twijfels  bleken niet ongegrond. 
Na tien minuten in de tweede helft kwam AFC door een spijkerharde ingeschoten vrije trap van randje 16 meter dichterbij en viel kort daarna zelfs de 2-2 na een snelle Amsterdamse aanval.
Penalties kwamen in zicht maar AFC dacht daar anders over . Tien minuten voor tijd was SDO te langzaam met het neerzetten van een muur bij een vrije trap en kon keepster Giulia Captyn de ingeschoten bal slechts kort pareren. Tegen de  intikker van de AFC spits was ze in tweede instantie kansloos  2-3. 

"Al met al terecht verloren van een uitstekende tegenstander zonder zelf slecht gespeeld te hebben" analyseerde Buisman na afloop fair. "We gaan proberen alle koppies weer de goede kant op te krijgen voor weer een pittige pot a.s. zondag in de thuiswedstrijd tegen de nr 5  Winkel"  Ook die ploeg zal er alles aan doen om de huidige koploper in de 1e klase C te verslaan .