SDO vrouwen strijdend onderuit in Apeldoorn

Publicatiedatum: 01-11-2021

In Apeldoorn liepen de SDO vrouwen zondag op het prachtige bosrijke  complex bij Victoria Boys tegen een zure 1-0 nederlaag op. Door het verlies raakte SDO de koppositie in de eerste klasse C kwijt.

De jonge Victoria ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. Vooral de SDO backs Luna Does en Larissa Verbeek hadden de grootste moeite met de snelle Apeledoornse vleugelaanvallers. Keer op keer brak Victoria Boys door de Bussumse verdediging. Aan de andere kant had SDO voorin de grootste moeite om tot goede kansen te komen tegen de fel spelende defensie van de oranje-witten. Na een half uur was het raak voor de Apeldoornse vrouwen . De doorgebroken  snelle spits schoof de bal keurig langs de uitgelopen keepster Giulia Captijn.
Mt name over de rechterkant was Lotus Posthumus zondagmiddag de gevaarlijkste SDO aanvalster die met een afstandsschot tien minuten voor de rust nog het dichtst bij de gelijkmaker was. Het geluk ontbrak de ploeg van Richard Buisman want de bal spatte tegen de lat.

De tweede helft probeerde SDO met veel strijd en inzet de muur van Victoria verdedigers te slechten maar dat bleek een moeilijke opgave. Zelfs  spits Jennifer Neef kwam maar niet in de juiste schiet positie. Het moet gezegd dat zij dan ook een uitstekende voorstopper tegenover zich had die naar ons idee (redactie) tot de 'Woman of the match' mocht worden uitgeroepen.

Coach Buisman was, ondanks het verlies, na afloop uiterst complimenteus naar zijn team voor de de strijd die de tweede helft was getoond.  " Dit soort wedstrijden zitten er tussen en loop je tegenaan, maar dat neemt niet weg dat we de wil hebben getoond tot het gaatje te willen gaan "  Het was jammer dat we vooral de hele wedstrijd vleugellam waren aan de linkerkant " aldus Buisman.  Maar liefst drie verschillende vleugelspeelsters probeerde de SDO trainer  maar geen van drieen wist de jonge felle Victoria verdedigster te verschalken.
Al met al een voor de toeschouwers spannende en aantrekkelijke pot voetbal met veel strijd aan beide kanten. Victoria Boys pakte de volle winst waar misschien een gelijkspel op zijn plaats was geweest. "Maar daar heb je helemaal niets aan" was na afloop duidelijk van de teleurgestelde SDO vrouwengezichten af te lezen.
a.s. Zondag om 13.00 uur is er weer kans op herstel. Dan komt Buitenveldert 2 op bezoek in de Kuil.  Bij SDO wordt er zondag tevens aandacht gegeven aan 't afscheid van het afgelopen seizoen zevental vertrokken speelsters.