SDO vrouwen schieten voetbalbolwerk om !

Publicatiedatum: 13-06-2022

In Amsterdam gebeurde zondag iets bijzonders. Na jarenlang als vaste waarde in de Top-en hoofdklasse het bolwerk van het vrouwenvoetbal te zijn geweest, ging het zondag helemaal mis voor Buitenveldert en met name het eerste vrouwenelftal . Met een puike teamprestatie schopten namelijk onze SDO vrouwen na een zeer verdiende 0-3 zege de Amsterdammers hard de Hoofdklasse B uit.

In de eerste ronde van de nacompetie was SDO dus gekoppeld aan een van de meest gerenomeerde namen uit het vrouwenvoetbal en de spanning was dan vooraf ook groot te noemen bij staf en speelsters. "Nou ja , een gezonde wedstrijdspanning, laten we het daar op houden” lachte assistent Anneloes Vroegindeweij haar zenuwen nog weg.
Buitenveldert (verder te noemen BTV) had met talenten uit de jeugd alles aan boord gehaald om een zo sterk mogelijk elftal op te kunnen stellen.
De eerste twintig minuten had SDO het lastig tegen de snelle voorwaartsen van de Amsterdammers die via de counter een paar keer héél dicht bij de openingstreffer waren.  SDO keepster Danielle Fafieanie won echter maarliefst drie keer achter elkaar een 1:1 situatie en hield met de fantastische reddingen de nul !  Het Bussumse middenveld kreeg na de moeilijke openingsfase meer en meer grip op de wedstrijd en de SDO aanvallers vonden meer gaatjes in de BTV defensie.
In de 32 minuut was het ineens raak !  Jennifer Neef stuurde linksbuiten Franca van der Kuilen goed weg en die rondde prima af.  Het vertrouwen  in een stunt groeide meteen binnen de SDO ploeg en meer aanvallen volgden, al werd er voor de rust niet meer gescoord.
Coach Richard Buisman drukte in de pauze vooral op de inzet die de ploeg toonde en moest zien vol te houden. En hij werd beloond…..

SDO bleef ook in de tweede helft de hardst werkende en ook betere ploeg. In de 58 minuut  was het wéér van de Kuilen die scoorde en nu met een prima kopbal uit een corner van Nurhan Uysal.  Het meegereisde publiek ( waaronder oud SDO Vr1 speelsters) genoot van de felheid van de duels en het spel van hun cluppie.  Bijna dreigde het duel na een opstootje nog uit de hand te lopen maar nadat de rust met wat gele prenten was weergekeerd vervolgde SDO haar missie.  Als kers op de taart was het  Neef die een kwartier voor tijd de mooiste van de middag maakte. Vanaf rechts verschalkte zij de BTV keepster met een prachtig schot in de linkerbovenhoek. Zelfs bij het fanatieke BTV publiek gingen de handen op elkaar voor de 0-3. BTV deed er daarna alles aan om nog wat aan de stand te doen maar verder dan een hard schot op de kruising kwamen de Amsterdammers niet. Na het laatste fluitsignaal stormde de SDO bank naar hun collega’s en werd er luid gezongen. Voor BTV was degradatie een feit en waren de druiven na afloop zuur…..

«We moesten diep gaan en het bleef, ondanks de drie goals marge,  een slijtageslag. Maar al die pijntjes voel je na afloop niet meer hoor» glom de trotse Buisman na afloop.
Direct na de wedstrijd stroomden via de sociale media de felicitaties voor zijn  ploeg binnen. Zelfs in Vlieland gingen de mannen van VSV’21 nog op de foto om de SDO meiden te feliciteren met hun eclatante zege.

Volgende week 19 Juni wordt alweer de tweede ronde gespeeld tegen Orion in Nijmegen wat zondag (SDO’s competitiegenoot) Hoogland na verlenging met 4-2 versloeg.
In de bus die uiterlijk  om 9.30 uur vanaf SDO vertrekt zijn nog enkele plaatsen (op volgorde van binnenkomst)  beschikbaar voor supporters. Tijdig aanmelden via een mail naar eveen@deloitte.ch
Adres Orion : Nijmeegsebaan 143 Nijmegen