SDO vrouwen kansloos tegen hoofdklasser

Publicatiedatum: 13-09-2021

In de 2e bekerwedstrijd konden de SDO vrouwen 1 het niet bolwerken tegen hoofdklasser Buitenveldert VR1.  Na 90 minuten stond er maar liefst 0-6 op het bord. 

"Veel hadden we niet te vertellen vandaag ondanks dat ik in de tweede helft wel verbetering in ons spel zag", aldus coach Richard Buisman.

SDO begon ronduit zwak.  Na twee minuten klapte de buitenspelval achterin niet goed dicht en was keepster Giulia Captijn kansloos (0-1) . SDO kreeg weinig ruimte van een feller Buitenveldert.  De 0-2 en 0-3 waren te danken aan persoonlijke en afstemmingsfouten in de laatste lijn van de Bussummers.  Na de thee liep het iets beter en kreeg Lotus Posthumus twee opgelegde kansen maar miste van dichtbij.

Buitenveldert was conditioneel beter en sneller maar vooral voorin veel effektiever waardoor het  simpel uitliep  naar 0-6. De uitslag had nog hoger uitkunnen vallen maar Captijn redde een paar keer bekwaam.  Ook spits Jennifer Neef kon haar ploeg niet dichterbij schieten en raakte vlak voor tijd slechts de lat wat ook direkt het laatste wapenfeit was in de teleurstellende wedstrijd. Scheidsrechter Bode had weinig moeite en floot een prima partij. 

Volgende week volgt de uitwedstrijd in en tegen Hoogland om 14.00 uur.