SDO Vrouwen bereiken na-competitie met doelpuntenfestijn

Publicatiedatum: 30-05-2022

Na een waar doelpuntenfestijn bereikten de SDO vrouwen door een 8-5 (!) overwinning op Antibarbari een definitieve plaats in de nacompetitie.

In een knotsgekke eerste helft vielen de goals als rijpe appels. Nadat Antibarbari  snel op 0-1 was gekomen was het Lotus Posthumus die vrijwel direct daarna de gelijkmaker slim binnentikte wat meteen de opmaat was voor een regen aan doelpunten. SDO maakte goed gebruik van de ruimte die Antibarbari in de laatste lijn toeliet en met een keepster uit een lager team ( die wel zeer haar best deed) was het voor de Rotterdammers af en toe geen houden aan. De vrouwelijke arbiter Avci, die haar eerste seniorenwedstrijd degelijk leidde wist niet wat ze meemaakte met zoveel treffers. Franca van der Kuilen zorgde met maarliefst drie treffers, met tussendoor goals van Sophie van Joolen en Jennifer Neef, voor een 6-2 ruststand.
In de tweede helft was het net als in de uitwedstrijd tegen RKDEO bij SDO achterin een opeenstapeling van fouten waarvan de sterke spitsen van Antibarbari slim gebruikt maakten met maarliefst 3 goals. Nadat van de Kuilen haar vierde van de dag had binnengeschoten was het kort voor tijd spits Neef die haar 29 (!) van het seizoen binnenschoot.

«Het was geen wedstrijd die een schoonheidprijs verdiende, daarvoor ging veel te veel fout, maar we hebben bereikt wat we wilden en dat waren de drie belangrijke punten» bekende coach Richard Buisman na afloop. «Nog één wedstrijd te gaan en dan gaan we vanaf 12 juni op voor het toetje van de competitie. Hopelijk wordt het een héél lekker toetje al zullen we daarvoor nog drie keer op de top van ons kunnen moeten presteren" relativeerde de fanatieke trainer de verwachtingen.

Victoria Boys uit Apeldoorn werd zondag kampioen en promoveert rechtstreeks naar de Hoofdklasse B .

As. Pinkstermaandag vertrekt de bus om 11.45 uur voor de laatste reguliere competitie wedstrijd in Delft tegen SEP.

Foto's Paul Fafianie