SDO vrouwen 1 onderuit in onwennig eerste bekerduel

Publicatiedatum: 06-09-2021

In Apeldoorn was de start van het seizoen voor Vrouwen 1 nog erg lastig. In het eerste bekerduel ging de sterk verjongde  ploeg van coach Richard Buisman met 4-2 onderuit tegen mede competitie-genoot Victoria Boys. 

Na het stoppen van een 8-tal speelsters is Buisman met zijn assistent Anneloes Vroegindeweij op zoek naar de juiste balans en speelwijze voor het nieuwe team.  
Het eerste half uur op het warme kunstgras was dan ook erg rommelig en vielen er achterin grote gaten met name in het centrum van de verdediging.  Victoria Boys profiteerde al snel en kwam na 10 minuten op voorsprong .  
Na 25 minuten kwam SDO een beetje onder de Apeldoornse druk uit en scoorde de goed ingevallen Lotus Posthumus fraai na een snelle aanval.  De thuisploeg oogde fitter, was sneller in de duels en kon, ondanks goed keeperswerk van de nieuwe doelvrouwe Giulia Captijn, doordrukken tot 3-1.  Vlak voor de rust schoot Isabeau Peters SDO van dichtbij toch nog op 3-2 alvorens de al met al uiterst zwakke eerste helft werd afgesloten. Dichterbij kwamen de Bussumers daarna niet meer ondanks een duidelijk beter gespeelde  tweede helft. Vele pijntjes gaven aan dat het conditioneel nog niet helemaal op orde is bij de blauw-witten. Vlak voor tijd was het Victoria wat  nog profiteerde van een missertje in de SDO defensie (4-2).  Werk genoeg dus voor de SDO staf deze week want volgende zondag komt hoofdklasser Buitenveldert 1 op bezoek in sportpark de Kuil. Aanvang 13.00 uur