SDO Vr1 pakt koploper ook in eigen huis

Publicatiedatum: 09-05-2022

In de zonovergoten wedstrijd tegen De Tukkers uit Albergen trokken de SDO vrouwen, na een 0-2 achterstand, uiteindelijk aan het langste eInd en wonnen na een spannende slotfase met 3-2 !!

Het zou op voorhand al een beladen wedstrijd worden.  In de spannende eindfase van de competitie zijn De Tukkers samen met Victoria Boys volop in de race om het kampioenschap. Maar de ploeg van trainer Tino Stoop  was gewaarschuwd want in Twente namen de SDO vrouwen met de 1-2 winst de volle buit mee naar Bussum.

Vanaf het begin was het duidelijk dat de twee teams tegen elkaar opgewassen waren. De Tukkers beschikkend over een aantal technisch vaardige speelsters en werd direct gevaarlijk. Met  Danielle Fafieanie (nieuw als moeder van Levi&Dion) op het doel hield SDO stand totdat na een kwartier een corner ongelukkig  hoog in een keer in het doel draaide (0-1).  Amper van de schrik bekomen werd het nog erger voor SDO toen ook de 0-2 viel nadat de Twentse spits met een fraaie half-volley gebruik maakte van een verkeerd dichtgeklapte buitenspelval bij de Bussummers. Het spel golfde daarna op en neer en ook SDO kreeg meer en meer kansen.
Na een half uur kreeg spits Jennifer Neef na goed doorzetten vanuit de kluts een bal mee en schoof de aansluitingstreffer rustig binnen ( 1-2).  Er werd door beide teams fel om elke bal  gestreden maar t liep door de correcte leiding van scheidsrechter Saim niet uit de hand. Vijf minuten voor de rust een opleving in het Bussumse kamp toen  alweer Neef  met een prachtige lob over de Tukkers keepster afrondde 2-2.

SDO coach Richard Buisman complimenteerde in de rust de deze zondag pas 17 jaar geworden rechtsback Donna van der Zalm ( normaal vaste waarde in JO17-1) met haar volwassen debuut in Vr1.
De tweede helft bleef spannend maar het spelpeil zakte . Beide ploegen werden slordiger in de balcontacten en de inspeelpasses. De Tukkers bleef echter gevaarlijk met name bij de vele corners die de ploeg kreeg. Keepster Fafieanie bleek achteraf goud waard  met twee fantastische reddingen waardoor de gelijke stand lang op het bord bleef staan. “We kwamen achterin een paar keer goed weg dus ik twijfelde om in te zakken met de ploeg. Mijn stafgenoten adviseerden mij echter aan aanvallend te blijven spelen en die lef betaalde zich uit” aldus de gelukkige Buisman na afloop.  Vijf minuten voor het einde was het de absolute uitblinker Neef die met een prachtige actie langs de Tukkers keepster soleerde en haar ploeg de luid bejubelde 3-2 overwinning schonk. Na het laatste fluitsignaal zakten de Tukkers speelsters teleurgesteld in elkaar en was bij SDO natuurlijk de stemming opperbest.  Wederom een prachtige team prestatie van onze  blauw-witten die nog steeds de nacompetitie als doel hebben

Volgende week vertrekt de bus 11.45 uur naar Nootdorp waar het fysieke RKDEO de tegenstander zal zijn. Supporters mogen natuurlijk gratis mee.