SDO Vr 1 spits Neef regionaal topscorer van het jaar!

Publicatiedatum: 10-06-2022

De competities zitten erop, de spannende nacompetities volgen nog maar traditiegetrouw zijn de meeste statistieken inmiddels opgemaakt. Een in de Gooi- en Eemlander veel gelezen ranglijst is die van de regionale topscorers. In deze ranglijst worden de goals bijgehouden van zowel de mannen als de vrouwen competities. Aan het eind van de reguliere competitie wordt de absolute topscorer van onze regio uitgeroepen.

Topschutter
Dit jaar bekroonde SDO Vr1 spits en aanvoerder Jennifer Neef zich met maar liefst 32 goals in 18 wedstrijden met deze titel. “En daar zijn we binnen heel SDO erg trots op” aldus voorzitter voetbalzaken Ap Hartog namens de club. Ook de staf en haar voetbalcollega’s van Vr1 feliciteren Jennifer van harte met zoveel doelpunten. Al hoopt eenieder dat haar vizier in de komende wedstrijden in de nacompetitie ook nog op scherp zal staan.

Teamprestatie
Jennifer zelf is nuchter onder de gewonnen titel. Ze ziet haar prestatie voornamelijk als een echte teamprestatie. “Ik sta op de positie dat ik ze er ook in kan schieten. Een groot deel van de goals komt door de kansen die het team mij biedt. Maar, eerlijk, een neusje voor het maken van doelpunten heb ik altijd al gehad. In het verleden bij Saestum maar zeker ook in die 8 jaren dat ik nu met veel plezier bij SDO speel.”

Echte spits
“Al was het begin van deze competitie wat lastig en wilde het niet echt lukken. Maar na goede steun van mijn staf en vele extra half uurtjes alleen maar afronden met mijn trainers na de reguliere trainingen kwam het vertrouwen terug   Zoals zo vaak bij echte spitsen, als de eerste dan valt komt de rest bijna vanzelf”, aldus Neef.

En zo geschiedde: na haar eerste 4 treffers in de uitwedstrijd tegen Velsen klom Neef gestaag op in de reeks tussen de mannen topschutters als Theo Visser (Huizen), Floris van der Linden (Spakenburg) en Jostein Ohm (BFC). Afgelopen woensdag presenteerde de Gooi- en Eemlander de eindrangschikking en verdiende Neef dus met haar 32 treffers de eeuwige roem.