SDO JO9-1 wint ook van FC Amsterdam, dromend van het echt grote werk

Publicatiedatum: 10-09-2022

Onder de rook van de Johan Cruijff Arena heeft SDO JO9-1 ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Van FC Amsterdam, de club die ooit in de eredivisie speelde, werd het sterkste jeugdteam in deze lichting met 6-4 aan de kant gezet.

De Arena dampte vroeg op deze morgen nog na van de vertoning die Ajax had gegeven, een paar dagen eerder in de Champions League tegen Rangers FC.

Danté snoof de lucht eens goed op en kon de geur van al die fraaie doelpunten nog ruiken. Hij volgde die zoete walm richting het doel van FC Amsterdam en stond zowaar twee keer precies op de goede plek om te scoren.

Philip dwaalde af naar Antony. En verder terug in de tijd zelfs, naar Luis Suárez en Jari Litmanen. Uiteindelijk was hij even Dennis Bergkamp, toen hij met een lob van grote afstand met veel gevoel in zijn rechter de keeper kansloos liet. Maar het geluid van de paal verstoorde zijn droom.

Daley rook in de verte de miljoenen, die simpelweg te verdienen zijn door wedstrijden te winnen. Hij was samen met Tim de rots in de branding, tegen al die kleerkasten uit de hoofdstad.

Messcherpe counters

En Roef speelde onverstoord zijn eigen spelletje, door met een mooi passje op Danté de wedstrijd open te breken en uit de volgende messcherpe counter zelf de 0-2 te maken.

De leiders Nick en René ritsten de tas al bijna dicht, gevuld met drie punten. Want de partij werd daarna vakkundig uitgespeeld.

De derde en vierde van SDO waren frommelgoals, maar het schot van Daley ging als een vuurbal door het net. En ook op de knal van Jax, met hulp van een Amsterdams beentje, moest de sympathieke thuisclub een antwoord schuldig blijven.

Voetballen in de buurt van de Johan Cruijff Arena betekent ook lang zoeken naar een parkeerplaats. Een paar kilometer lopen naar het voetbalveld en zelfs kunstgras dat niet wil hechten in een wereld van asfalt en beton.

Glibberend haalde SDO zonder kleerscheuren het einde, met dank aan nog een paar fraaie reddingen van Amin. Zelfs alle auto's werden teruggevonden.

FC Amsterdam JO9-1 - SDO JO9-1 4-6
Doelpunten SDO: Danté (2), Daley, Jax, Roef en een eigen doelpunt.