SDO JO9-1 verwent het publiek met dubbele cijfers in inhaalduel met Altius

Publicatiedatum: 18-02-2023

Vriendschappelijk voetbal bestaat niet. Ook al werd het inhaalduel met Altius door de KNVB niet als officiële partij erkend, voor SDO JO9-1 was dat geen reden het rustig aan te doen.

Het werd liefst 11-2 tegen deze uiterst sportieve competitiegenoot in de Hoofdklasse, met een dubbele hattrick voor Daley. Eentje met het hoofd en eentje met het rechterbeen.

Waar Bas Dost bij FC Utrecht inmiddels van ouderdom uit elkaar valt, hebben ze Daley toch wel erg makkelijk laten lopen. Het ongelijk van de meesterscouts uit de Domstad had hij al erg snel bewezen met twee rake kopballen, vlijmscherp aangesneden door zijn balvaardige adjudant Roef.

Daley was de spits die er stond op het moment dat het nodig was, na een sterk eerste kwart van Altius. De speler bij de tegenstander die met zijn zevenmijlslaarzen al snel schade aanrichtte (0-1), werd in die periode door twee katachtige reddingen van Amin van nog meer treffers gehouden.

En daarom stond niet Altius, maar SDO na tien minuten op voorsprong. En de marge werd vakkundig uitgebouwd, door harde schoten van Tim en Redouan, een lobje van Philip en een prachtig uitgespeelde aanval met Danté als eindstation.

Tim klaart helemaal op

Tim, inderdaad. Die een week flink ziek was geweest en voor de wedstrijd het veld opkwam alsof hij net uit het ijs gezaagd was. Maar van het SDO-combinatievoetbal kreeg ook hij weer een gezonde kleur op de wangen. 

Tussendoor was het Daley die met een stiftje, een schuiver en een hele fraaie van afstand het publiek op de banken kreeg. En een gelukje, toen de keeper een bal tegen zijn achterhoofd schoot.

Er viel voor Altius niets te halen in De Kuil, waar Nick en René de gelegenheid aangrepen om nog wat nieuwe systemen te implementeren. En Simon heersend in de achterhoede een extra dimensie aan het spel toevoegde met zijn masterclass ‘uitverdedigen op muziek’.

Omdat niemand langs de lijn de integriteit van invalscheidsrechter Carel in twijfel durfde te trekken, kende dit duel meer zuivere speeltijd dan de doorsnee eredivisiewedstrijd. Met vooral ook voetballers die het spelletje niet als werk beschouwen, maar in alles uitstralen er echt van te genieten.

SDO JO9-1 - Altius JO9-1 11-2
Doelpunten SDO: Daley (6), Redouan (2), Danté, Philip en Tim.