SDO JO9-1 verstevigt zijn koppositie, op avontuur in verre winterse oorden

Publicatiedatum: 19-11-2022

Bij de club waar ze apetrots zijn dat ze het Nederlands voetbal hebben verrijkt met de schoffelaar Jan van Halst, weet je op voorhand al dat de mouwen moeten worden opgestroopt. Dat in combinatie met een geniepig Siberisch briesje, bracht de JO9-1 even flink aan het wankelen.

Toch werd er in het laatste kwart orde op zaken gesteld, op bezoek bij de Christelijke Jonge Mannen Vereniging Jonathan (3-8).

Lang gedroeg SDO zich echter alsof het moest overleven tijdens een verre uitwedstrijd bij Spartak Moskou. Het leek er ook wel een beetje op, in de snerpende kou. Parkeren op het Rode Plein en dan een marcherend langs allemaal statige gebouwen richting het strijdperk.

In de verte klonk de muziek van Tsjaikovski nog na, ten gehore gebracht door onze pianist Simon. Hij had er een training voor laten schieten. En dan zul je net zien: een vlammend schot dat iedereen al telde, ketste nu tegen de paal.

Kostbare tijd tikt weg

Keeper Amin werd het eerste slachtoffer van de oostenwind. Omdat hij weinig te doen had, kraakten zijn armen van de vorst toen hij plotseling in actie moest komen. En SDO liep daarna steeds meer onnodige schade op, waar aan de andere kant slechts twee van de vele Bussumse kansen door Tim werden benut.

De radeloosheid droop van de gezichten af, terwijl kostbare tijd wegtikte. Philip werd opgegeten door een ijsbeer.

Nog maar één speler bleef onverstoord zijn acties maken. Roef gooide er nog maar eens een paar dribbels uit waar de vonken vanaf spatten, waardoor plotseling ook het kruit in de rechter van Daley ontbrandde. Geschrokken van dat vuurwerk trok ook Danté weer een paar sprintjes en werden er ineens zes goals op rij gemaakt.

Zo werd er op de valreep nog ruim gewonnen ook, van het bijzonder sportieve gezelschap van Jonathan. Want de nieuwe Van Halst liep er gelukkig niet tussen.

Jonathan JO9-3 – SDO JO9-1 3-8
Doelpunten SDO: Daley (2), Danté (2), Tim (2), Redouan en Roef.