SDO JO9-1 verslindt ook Olympia en is koploper in zijn poule

Publicatiedatum: 13-11-2022

Alfred Schreuder zal zich de komende tijd nog wel eens achter de oren krabben dat hij afgelopen zomer geen trainer is geworden van SDO JO9-1. Waar Ajax onder zijn leiding in een diepe crisis zit, is de Bussumse feestvreugde inmiddels tot voorbij Amsterdam hoorbaar.

Met een flinke dosis karakter werd een achterstand omgebogen in een afgetekende overwinning op Olympia (6-3). Een score die vast nog veel hoger was uitvallen als er niet iemand met het postuur van een volwassene op doel stond bij de tegenstander.

Misschien was het wel Edwin van der Sar, de directeur van Ajax die elke vorm van verantwoordelijkheid uit de weg gaat. Vermomd als kind en veilig verscholen onder de deken van mist die in de vroege morgen over de velden van sportpark De Kuil lag.

Want keepen kon hij wel, de grote eindbaas die de Hilversummers lang in een goed resultaat liet geloven. Als een bijna onverslaanbaar monster dat moest worden verslagen om een level verder te raken in een computerspelletje.

De eerste voor Philip

Dat bleek met een subtiel tikje te kunnen, waarmee Philip de ruststand op 2-2 bepaalde. Het oogde allemaal zo eenvoudig, maar het zijn alleen de groten der aarde die dat kunnen op de momenten dat een team het keihard nodig heeft.

Keeper Amin had zijn handen immers vol aan alle gevaarlijke counters en had zich dus zelfs al twee keer gewonnen moeten geven. Tussendoor had alleen Roef na een mooi passje van Simon wat terug kunnen doen namens SDO.

Maar er kon nog een schepje bovenop, nadat het tactische plan in de rust wat werd bijgeschaafd. 

Harde schoten van Daley (twee stuks) en Tim zeilden binnen. En wie er ook schuilging in het keeperspak van Olympia, op de wonderschone volley van Redouan zou zelfs Van der Sar in zijn beste dagen geen antwoord hebben gehad.

SDO bezet de koppositie in deel twee van de competitie, een moeilijk te beschrijven gevoel. Verderop in De Bilt werd de warmste 12 november ooit gemeten.

SDO JO9-1 – Olympia '25 JO9-1 6-3
Doelpunten SDO: Daley (2), Philip, Redouan, Roef en Tim.