SDO JO9-1 verslaat Ajax twee keer (!) en wint zaalvoetbaltoernooi bij Adelaars

Publicatiedatum: 04-03-2023

Het is de wedstrijd die je misschien maar een keer in je leven mag spelen. Laat staan winnen.

Het is de dag die de mannen van SDO JO9-1 misschien wel hun hele leven niet meer vergeten. De dag waarop ze tijdens een zaalvoetbaltoernooi twee keer (!) tegen Ajax mochten aantreden en beide ontmoetingen spectaculair naar zich toe trokken. Met aan het eind van de dag ook nog eens de eerste prijs.

Het initiatief hiervoor werd genomen door Adelaars, de zaalvoetbalclub die deze maand vijftig jaar bestaat. Voor het jubileum van deze vereniging uit Naarden werd er de laatste maanden jeugdzaalvoetbal georganiseerd, waaraan SDO met zijn volledige JO9-1 meedeed.

Met als uitsmijter een toernooi, dat na de toezegging van Ajax ineens behoorlijk wat cachet kreeg. Met een enorme delegatie verschenen de Amsterdammers in De Lunet, de warming-up met al dat gegoochel werkte al bijna hypnotiserend.

Net zoals in de reguliere veldcompetitie speelt Ajax met talenten die een jaar jonger zijn. De brede selectie werd in tweeën gesplitst, SDO speelde tegen beide ploegen.

Roef met zijn mooiste

De eerste partij was meteen de zwaarste, maar Roef had zijn mooiste goal van het seizoen voor de grootste wedstrijd bewaard. Met een lob vanaf de middenlijn opende hij de score, waarna Daley de marge met een hard schot verdubbelde. Door weergaloos keeperswerk van Amin, met een paar seconden voor tijd nog hulp van de paal, kwam Ajax niet verder dan een eretreffer.

Wat is dan de grotere sensatie? Dat de amateurs van Spakenburg halvefinalist zijn in de KNVB-beker, of dat het collectief van SDO ook afrekende met al die goede spelers in het andere team van Ajax. En met de ploeg van BVV’31, die vanwege de vele wintersporters was aangevuld met regionale talenten.

Volgende week begint op het veld het vierde en laatste competitieblok, weer in een wat hogere Hoofdklasse.

En wie keept er overtuigender, Geronimo Rulli of Amin? Wie bewaart de rust beter, Jurriën Timber of Simon? Wie speelt er met meer hartstocht, Edson Álvarez of Danté? Wie is er sterker, Brian Brobbey of Redouan? Wie schiet zuiverder, Steven Berghuis of Daley? En wie heeft het meeste gevoel in zijn linker, Dusan Tadic of Roef?

De Amsterdamse scouts zullen driftig meeschrijven, als SDO dit voorjaar op De Toekomst zijn naam hoog te houden heeft. Want de revanche is geaccepteerd.

SDO JO9-1 – Ajax B 2-1
Doelpunten SDO: Daley en Roef.

SDO JO9-1-Ajax A 5-0
Doelpunten SDO: Redouan (2), Daley, Danté en Roef.

SDO JO9-1 – BVV’31 4-2
Doelpunten SDO: Daley (2), Redouan en Roef.