SDO JO9-1 sluit het jaar winnend af op een dag vol plechtigheden

Publicatiedatum: 17-12-2022

Hoe groot de ontlading ook was na de wintertitel van SDO JO9-1, er zijn geen woonboten gezonken of arrestaties verricht tijdens de officiële huldiging. De dag had zelfs nog een sportief tintje, met een oefenzege op sv Ouderkerk (8-3).

Het was nog een oude afspraak, ongeveer van voor de coronapandemie nog. Als onderdeel van de transfer van Philip, die jaren geleden al werd overgenomen van sv Ouderkerk, zou er nog een soort Von Wersch Tribut worden gespeeld tussen zijn oude en nieuwe club.

Nou dit was hem dan eindelijk, die dag die je wist dat zou komen.

En de man om wie het allemaal draaide, had er zin in ook. Passen, dribbelen, scoren en zelfs juichen, voor Philip waren zijn mooie jaren bij de vosjes uit Ouderkerk aan de Amstel geen reden om het rustig aan te doen tegen zijn vroegere maten.

Andersom dreigden die hun verloren zoon wel een loer te draaien, door uit drie kansen gewoon drie keer te scoren. Met het hoofd al bij de geplande feestelijkheden, leek het daardoor voor SDO een vervelend potje te worden.

Weer acht SDO-goals

Toch werd na de moeizame start mede door mooie afstandsschoten van Tim, Simon en Daley afstand genomen. Met uiteindelijk toch nog een paar fraai uitgespeelde aanvallen, waardoor de SDO-teller zoals wel vaker de laatste weken op acht kwam.

Daley was met zijn hattrick de trefzekerste vandaag, heilig in de veronderstelling dat hij vanwege zijn goede spel van de laatste maanden in de kerstvakantie stage mocht lopen bij Paris Saint-Germain.

Dat laatste bleek een misverstand. Zijn moeder had hem verteld dat ze rond de jaarwisseling drukke weken tegemoet ging in de ICI Paris, waar ze dus wel wat nieuwe krachten konden gebruiken. Gelukkig was de teleurstelling na de prijsuitreiking al snel vergeten.

Alle jongens kregen een beker. En niet zomaar eentje. Het waren trofeeën met zoveel details tot in de perfectie uitgevoerd, dat Amnesty International al een onderzoek heeft ingesteld of de mensenrechten wel werden nageleefd tijdens het grootschalige productieproces.

Na dat soort berichten komt de korte winterstop toch als geroepen.

SDO JO9-1 - sv Ouderkerk JO9-1 8-3
Doelpunten SDO: Daley (3), Simon (2), Philip, Roef en Tim.