SDO JO9-1 sleept in Amstelveen de zege weg voor de poorten van de hel

Publicatiedatum: 12-02-2023

Een tegenstander met een coach die zo hard schreeuwde dat de tribune uit veiligheidsoverwegingen moest worden ontruimd. De geest wilde bij hem nog wel, maar zijn kinderen werkten alleen niet mee.

Want SDO stal in de extra tijd de punten mee uit Amstelveen (1-3). Na veertig minuten zonder voetbal, zonder spelvreugde, maar wel met een enorme en veelzeggende ontlading na afloop.

Amstelveen Heemraad pakt het serieus aan met zijn jeugd. Langs de lijn zat een professionele fotograaf. Helaas voor hem verraadden zijn mooie foto’s ook dat er spelers uit oudere lichtingen waren geplukt om het team te komen versterken.

Het werd bikkelen tegen deze (veel te) grote mannen. Dat bleek al na een halve minuut, toen Roef door zijn twee koppen grotere opponent bruut uit de wedstrijd werd getrapt.

Geweldige teamgeest

Toch groeide er ook iets moois, door de vele overtredingen die door de scheidsrechter werden weggelachen. Het gevoel dat ze onrecht werd aangedaan, vertaalde zich bij SDO in een geweldige teamgeest.

Tim was achterin de absolute uitblinker en knalde zelfs nog een keer hard tegen de lat. Danté en Simon sleurden hele boomstronken over het veld, Amin trapte elke bal die zijn richting op kwam twee keer zo hard terug en Daley trok zijn sprintjes met drie man om zijn middel.

In de geest van Kostas Lamprou, die ooit in de jeugd van Amstelveen Heemraad keepte, had ook de doelman van dit jeugdteam er een handje van zich spectaculair te verkijken op hoge ballen.

Zijn flater bij de openingstreffer van Daley werd door de Amstelveense luchtmacht nog ongedaan gemaakt, maar een vrije trap in de blessuretijd van de behoorlijk toegetakelde Daley plofte na een grote boog precies in de verre hoek.

De scheidsrechter had hem nog af kunnen keuren, met als excuus dat de bal een baan om de aarde had gemaakt. In plaats daarvan liet hij nog extra lang doorspelen, waarna een oplettende Philip de Bussumse feestvreugde vergrootte.

Amstelveen Heemraad JO9-1 - SDO O9-1 1-3
Doelpunten SDO: Daley (2) en Philip.