SDO JO9-1 pakt de draad weer op met een afgetekende zege op Weesp

Publicatiedatum: 04-02-2023

Is Daley van Loveren bezig aan zijn laatste maanden op Sportpark De Kuil? Iedereen lijkt ineens een glimp te willen opvangen van deze vedette van SDO JO9-1, de man in grootse vorm.

En ze kwamen niet voor niets. Met vier goals was Daley de aanjager van een ploeg die duidelijk wat goed te maken had, na de zeperd van een week geleden. Met 6-2 werd er nu keurig afgerekend met het stugge FC Weesp.

Het waren stevige mannen allemaal. Van die jongens die elke dag acht kilometer tegen de wind in langs het Amsterdam-Rijnkanaal moeten fietsen op weg naar school. En een meisje ook, niet te vergeten. Dat was misschien nog wel de fanatiekste van het stel.

Langs de lijn voltrok zich intussen een soort reallifesoap rond onze begeerde SDO-ster. Vergeet de Frogers, de familie van Daley blijkt nog veel groter.

Bekend bij het grote publiek zijn natuurlijk al leider/coach Nick, die in zijn tactische strijdplan voor deze revanchewedstrijd meer cirkeltjes, kruisjes en pijlen in zijn kladblok had getekend dan er boven de snelweg te zien zijn als de A4 ter hoogte van het Prins Clausplein is afgesloten.

Verder proeven Wendy, Bibi en opa Jaap graag van de successen, maar ook oma had nu uit nieuwsgierigheid de wekker gezet. Ze durfde alleen pas halverwege langs de lijn plaats te nemen. Om haar kapsel te sparen, zo bleek. 

Danté op dreef

Want in zijn nieuwe rol als opkomende flankspeler raasde Danté alles en iedereen op hoge snelheid voorbij. Dat leidde nog tot twee prachtig uitgespeelde doelpunten ook, van Daley en Roef. En de kroon op het werk zette hij vlak voor tijd met een hard schot in de verre hoek.

Er zat duidelijk weer muziek in de ploeg, met ook al zo’n mooi steekpassje van Philip dat een treffer inluidde. En ook werd tot het laatste fluitsignaal karakter getoond, met als het even moest de botte spierkracht van Tim en Redouan.

En dan was er nog keeper Amin die de schoonheidsfoutjes herstelde, maar vooral Simon die sober spel tot een kunst verheven heeft. Bijna elke aanval begon bij hem, de verdediger die zelfs met drie tegenstanders in zijn nek nog de rust bewaart.

Hij had tussendoor zelfs de cameraploegen van SBS6 van het sportpark verjaagd.

SDO JO9-1 - FC Weesp JO9-1 6-2
Doelpunten SDO: Daley (4), Danté en Roef.