SDO JO9-1 na bloedstollend slot met enig geluk ook langs DESTO 

Publicatiedatum: 02-04-2023

Leider Nick is inmiddels twintig kilo afgevallen van alle spanning, maar SDO JO9-1 heeft ook zijn derde partij van het laatste competitieblok na een achterstand weten te winnen.

Overmoed werd het sterkere DESTO fataal. Tim ontfutselde de meevoetballende keeper vlak voor tijd de bal, waarna Daley zijn vierde (en zijn makkelijkste) van de wedstrijd praktisch cadeau kreeg (5-4).

Verdiend was de zege niet, maar toch ook weer wel. Waar DESTO kans op kans kreeg om het duel te beslissen, was SDO de ploeg die tot de laatste snik bleef vechten. En dat leverde in het laatste kwart de onverwachte ommekeer op. 

Het regende zo hard, dat Roef bijna wegspoelde in roosters langs het veld, Danté en Philip van een afstandje niet meer uit elkaar te halen waren en Redouan na het inzetten van een sliding pas tot stilstand kwam op het grind van de parkeerplaats.

Gelukkig bleef Daley overeind en belemmerde zijn geblesseerde knie hem niet om weer een paar keer ouderwets op doel te rammen.

De zus van Philip

Vooral opvallend was dat Daley het toestond dat Philip een vrije trap opeiste. Was het een kwestie van gunnen omdat hij onlangs op school te weten is gekomen dat Philip ook een heel leuke zus heeft? Of wilde hij zijn ijverige ploeggenoot simpelweg het momentum niet ontnemen?

Nadat Philip tegen de grond gewerkt was, vertaalde zijn woede zich in een steenharde inzet in het dak van het doel. En het was al zo’n heroïsche ochtend, waarop niemand nog een stuiver gaf voor de kansen van SDO bij een 3-1-achterstand.

Het voornemen van Amin om tijdens zijn ramadan voor zonsondergang geen goals tegen te krijgen, vertaalde zich in een paar onwaarschijnlijke reddingen.

Simon had tijdens de rustpauzes de koran nog even vluchtig geraadpleegd of de vier tegentreffers hem vergeven konden worden. En hij dacht gelezen te hebben dat het inderdaad mocht, mits zijn team er zelf meer maakte. En zo geschiedde, weliswaar ietwat gelukkig.

SDO JO9-1 - DESTO JO9-1 5-4
Doelpunten SDO: Daley (4) en Philip.