SDO JO9-1 moet de champagne nog een weekje in de koeling houden

Publicatiedatum: 14-05-2023

Na een paar miraculeuze ontsnappingen is het nu een keertje niet goed afgelopen voor SDO JO9-1. In een ruig potje bij FC De Bilt werden veel te veel kansen gemist (5-3).

Keeper Amin kampte met een handblessure en Simon werd niet vrijgegeven door de Universiteit van Oxford, maar met Max werd een waardig vervanger gevonden. De debutant kwam oren en ogen tekort om zich te realiseren waar hij in hemelsnaam was beland.

Met name aan de twee Scandinaviërs bij de tegenstander was het even wennen, die huishielden als Vikingen terwijl de spelbegeleider van een afstandje een oogje dichtkneep bij alle mishandelingen.

Even was er zelfs de angst dat Max na afloop in vier stukken thuis moest worden afgeleverd en ook Roef had de tanden van een kettingzaag in zijn achillespees staan. Desondanks werd een achterstand knap opgehaald, zoals ook in alle voorgaande wedstrijden dit lenteblok.

Philip in vorm

De eerste aanval van SDO was meteen de mooiste, met een ontketende Philip als aangever en Danté als afmaker (0-1). Na een wild Bilts kwartiertje kopte Daley steenhard raak uit een corner van Roef en maakte Max met een geplaatst schot gelijk (3-3).

Er hadden er daarna nog wel een paar in gekund. Of gemoeten, eigenlijk. Of misschien wil SDO liever thuis voorjaarskampioen worden.

Het goede voetbal ebde weg uit het duel en de irritaties namen toe. Degene die dit toeliet, moet een plaat voor zijn hoofd hebben zo groot als de flatgebouwen die de bosrijke omgeving in De Bilt hebben omgetoverd tot een stad op de grens van Oost-Duitsland en Polen.

En daar gelden kennelijk ook andere voetbalwetten. Invalkeeper Redouan klaagde nog over een rare stuit aan de bal. Amin bleek onder deze omstandigheden ineens ook een goede voetballer te zijn.

Het mag de pret niet drukken, het eerste jaar Hoofdklasse heeft voornamelijk voor aanstekelijk voetbalplezier gezorgd. Zaterdag is het laatste duel van de competitie, thuis tegen De Meern. En tot eind juli is het Nick en René gelukt de agenda vol te plannen met elke drie dagen een toernooi.

FC De Bilt JO9-1 – SDO JO9-1 5-3
Doelpunten SDO: Daley, Danté en Max.