SDO JO9-1 kan ongelijk Van Gaal niet bewijzen tegen Buitenboys

Publicatiedatum: 18-09-2022

Dan win je een oefenwedstrijd met dubbele cijfers van Wasmeer en vlieg je uit de startblokken met twee overwinningen in de Hoofdklasse, maakt er niet één speler van SDO JO9-1 deel uit van de Oranje-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Zo oneerlijk kan voetbal dus zijn. Deze mentale domper kwam de jonge selectie van René en Nick niet te boven tegen Buitenboys (2-10).

Ze leken in gedachten verzonken, dezelfde mannen die de laatste weken de lach terug toverden op het gezicht van de penningmeester van SDO. Al dat kapitaal op het veld, talenten die exponentieel in waarde waren gestegen na de recente ontwikkelingen rond de ploeg.

Wat doet dan zo’n nederlaag dan met de spelers?

Keeper Amin had uit onvrede over het selectiebeleid bij het Nederlands elftal al een oriënterend gesprek gehad met de coach van Marokko, maar ook die zal niet overtuigd raken van tien tegendoelpunten tegen Buitenboys.

Organisatie weg

En laatste man Daley kon moeilijk verkroppen dat Bruno Martins Indi op zijn oude dag nog steeds werd geselecteerd voor Oranje en wilde zich daarom liever concentreren op een wat aanvallendere rol in het elftal. De organisatie raakte helemaal zoek.

Geluk bij een ongeluk, vanwege veiligheidsmaatregelen rond de derby SDO -  BFC later op de dag moest de wedstrijd worden verplaatst naar een donker hoekje op veld vier. Waardoor dus relatief weinig toeschouwers getuigen hoefden te zijn van deze collectieve offday.

Topscorer Danté stond nog twee keer op de juiste plek om zijn seizoenstotaal op te vijzelen. Als Europese topclubs over een paar jaar zijn duizelingwekkende statistieken bekijken, is deze zaterdagmorgen verder allang weer uit het geheugen gewist.

SDO JO9-1 - Buitenboys JO9-2 2-10
Doelpunten SDO: Danté (2).