SDO JO9-1 is winterkampioen en dat zelfs zonder puntenverlies

Publicatiedatum: 10-12-2022

Overtuigender kan niet. Na zes zeges in evenzoveel duels heeft SDO JO9-1 het winterkampioenschap glansrijk binnengesleept. Op de slotdag van competitieblok twee werd weer eens ruim gewonnen, nu van UVV (3-8).

Wat was het vroeg. En donker ook nog. En wat was de nacht kort geweest, nadat Nederland en Argentinië er een lang avondje van hadden gemaakt.

Dus het traditionele “Zijn we wakker, SDO!” van leider Nick werd al na dertig seconden voetbal over Sportpark De Paperclip gebulderd. Vinexwijk Leidsche Rijn ontwaakte zo iets na half negen, waar ze overigens door een dik pak mist niet konden zien welke idioot ze wakker had geschreeuwd.

Tegenstander UVV leek wel een roversbende, gehuld in dikke zwarte trainingspakken met bijbehorende mutsen en sjaals. En die winterkleding bleef ook gewoon aan tijdens de wedstrijd.

Wat was het koud. En glad ook, op dat kunstgras met een gloed van ijs. Dat kwam het voetbal niet ten goede, zo werd het vooral een rommelige wedstrijd waarin de keepers zich konden onderscheiden.

En dat deed vooral Amin, die samen met Simon de opruimploeg vormde. Ze verwijderen ook asbest.

Prijsschieten op het UVV-doel

Zo meedogenloos werd er bij UVV niet verdedigd. Ze lieten Daley uit een moeilijke hoek schieten (dat hadden ze beter niet kunnen doen) en ook pegels van Tim en Redouan werden niet goed verwerkt. Daar profiteerde ook Danté nog een keer van en ook Philip bijna.

Ook de verwoede pogingen om Roef onder de zoden te duwen, bleken tevergeefs. Dribbelend volbracht hij in de slotfase zijn hattrick, waardoor de zege geen moment meer in gevaar kwam.

Hoewel UVV een paviljoen heeft zo groot als een havenloods, vonden mannen in fluorescerende hesjes het nodig om een paar kinderen van acht te verbieden er in hun voetbalkleding de titel te vieren. Want regels zijn regels, zoals SDO na de winterstop ook hogerop moet.

Oh nee, mag. Want ze hebben er keihard voor gewerkt.

UVV JO9-1 – SDO JO9-1 3-8
Doelpunten SDO: Roef (3), Tim (2), Daley, Danté en Redouan.