SDO JO9-1 heeft bij competitiehervatting geen kind aan Nieuwland

Publicatiedatum: 06-11-2022

Het tweede competitieblok in de Hoofdklasse is voor SDO JO9-1 begonnen met een probleemloze overwinning op Nieuwland (2-8). Ook de ambiance was een verademing.

Blok 1 was een soort ritje door een safaripark geweest, rijdend met open ramen en deuren tussen de roofdieren van Zeeburgia, AS ’80 en WV-HEDW door. Het knusse speelveldje van Nieuwland voelde als een soort oase, met daarbij de spelers van de thuisclub als niets meer dan wat vredig grazende zebra’s.

Ze bleken namelijk een wel heel eenvoudige prooi voor SDO, dat zich heerlijk kon uitleven deze zaterdagmiddag. Het zal overigens met de televisierechten te maken hebben dat er nu weer zo laat op de dag moest worden gevoetbald.

Daar begrijpen zeker de oudere fans helemaal niets van. Neem trouwe seizoenkaarthouder Jaap van Loveren, compleet in de war van al die wisselende aanvangstijden. Laatst had hij bij een verplaatste wedstrijd anderhalf uur tevergeefs staan wachten op de supportersbus. En ook nu had hij natuurlijk gewoon langs het veld willen staan, in plaats van in zijn voortuin.

Makkelijk voetballen

Dan had hij kleinzoon Daley fraai kunnen zien scoren, nadat hij de bal handig voor zichzelf had opgewipt. Maar nog mooier werd de combinatie met Danté, toen hij na een één-tweetje de aangever was.

Het was ook makkelijk voetballen, na de harde schoten waarmee Roef en Tim al vroeg in de wedstrijd een gaatje hadden geslagen. Zo kon Redouan bij zijn competitiedebuut in de slotfase nog werken aan een Erling Haaland-achtig doelpuntengemiddelde. De wedstrijdbal kreeg hij trouwens niet mee, want Nieuwland was halverwege de afsluitende penaltyserie al stilletjes vertrokken.

Vanwege de scheidsrechterscursus van Carel is de volgende wedstrijd tegen Olympia overigens vervroegd naar 08.30 uur. Dus mocht meneer Van Loveren  rond tienen eens gaan informeren hoe laat er wordt afgetrapt, dan doet hij zichzelf waarschijnlijk flink tekort.

ASC Nieuwland JO9-1 – SDO JO9-1 2-8
Doelpunten SDO: Redouan (4), Daley, Danté, Roef en Tim.