SDO JO9-1 grijpt ook de volle buit bij Wesley Sneijder-bolwerk DHSC

Publicatiedatum: 16-04-2023

Het had meer weg van een teamuitje dan van een voetbalwedstrijd, maar SDO JO9-1 heeft ook zijn vierde duel van dit competitieblok gewonnen. Vooral heel rommelig was het, op bezoek bij DHSC (4-7).

Het was ook een ochtend om wat ouderwetse Utrechtse volkscultuur op te snuiven. Soms zelfs letterlijk, dankzij gewoon nog de rokende ouders langs de velden.

En nog meer nostalgie droop af van het fraaie sportpark, waar recordinternational Wesley Sneijder de wederopbouw zijn oude amateurclub flink wat impulsen heeft gegeven. Mede daarom is het complex nu naar hem vernoemd.

Er wordt zelfs koffie geschonken uit Wesley Sneijder-bekers, er is een Wesley Sneijder-kabouterhoek (voor de kleintjes), er hangt Wesley Sneijder-toiletpapier en er is een officiële Wesley Sneijder-fanshop. 

Maar de nieuwe Wesley Sneijder liep alleen niet rond in DHSC JO9-1, maar bij de tegenstander. Daley trapte ze binnen zoals de voormalig Oranje-international dat in zijn beste dagen deed. Het hadden er nog wel meer kunnen zijn, maar het waren er in elk geval genoeg om deze lastige partij te winnen.

Potje straatvoetbal

Het was meer een potje straatvoetbal, hard maar eerlijk. Op één momentje na, toen een bal door een tegenstander uit de handen van Amin werd getrapt. Doelpunt.

Verder wees niets erop dat SDO hier punten ging verspelen, ook al duurde het nog even voordat (weer) een achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Totdat ze eindelijk aan die boze buurman durfden te vragen of ze de bal uit de tuin mochten pakken.

En dan ging het balletje soms weer aardig rond. Van Simon tot Redouan, van Philip tot Roef en van Tim tot Danté.

Zo is dus ook Wesley Sneijder ooit begonnen, als kind op deze historische plek. Tegenwoordig is het meer een soort openluchtmuseum, om even terug te gaan naar die goeie ouwe tijd toen voetbalverenigingen nog echte buurtclubs waren.

Leuk en gezellig allemaal, maar SDO kwam hier voor de punten. 

DHSC JO9-1 – SDO JO9-1 4-7 
Doelpunten SDO: Daley (4), Danté, Redouan en Roef.