SDO JO9-1 combineert er lustig op los tegen Almere, boekt vijfde zege op rij

Publicatiedatum: 04-12-2022

SDO JO9-1 trekt de aandacht met zijn goede resultaten. Langs de lijn verscheen ineens een onbekende man met een kladblok, die driftig stond te schrijven tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Almere (5-1).

Misschien was het wel de sterkste ploeg uit deze poule, maar SDO leverde precies op het juiste moment ook zijn beste teamprestatie.

Als je niet naar Almere hoeft, dan komt Almere wel naar je toe. De bezoekers hadden twee windmolens meegenomen uit de polder, verkleed als voetballers. Dankzij het snelle combinatiespel van SDO konden ze in elk geval een hoop windenergie opwekken.

Redouan en Amin waren kennelijk niet de straat opgegaan om de successen van Marokko op het WK te vieren, maar hadden hun vreugde-explosies bewaard voor deze wedstrijd. Met een krachtige hattrick zette Redouan SDO al snel op het goede spoor.

Zijn mooiste was de 2-0, snoeihard afgedrukt na een splijtende pass van Roef. Misschien had die mysterieuze man langs de lijn wel geturfd over hoeveel schijven de bal daarvoor was gegaan.

Amin niet te kloppen

En Almere voetbalde ook zijn kansjes wel bij elkaar, maar zo'n achtarmig monster als Amin hadden ze zelfs in Flevoland nog nooit over straat zien lopen. Met de meest onwaarschijnlijke reddingen hield hij SDO op de been.

Soms leek het gewoon wel of de bal al zat. Maar dat bleek dan uiteindelijk toch niet het geval.

Intussen ging de bal soepel rond, van Simon naar Tim en van Daley naar Danté. En was het Roef die de vierde van SDO binnenschoof en man-in-vorm Philip met weer zo'n heerlijke uithaal van afstand voor nummer vijf. En Almere redde de eer nog.

Het was het ultieme weer voor een Jägermeistertje. De ijzige kou. En betraande ogen om het afscheid, om het laatste fluitsignaal dat het prachtige optreden abrupt afbrak.

Na vijf zeges in de laatste vijf duels kan volgende week de wintertitel worden gepakt op bezoek bij UVV. Redouan en Amin vertelden dat ze ook nog wat vuurwerk over hadden. Laat ze het niet te hard roepen, voordat de binnenstad wordt afgesloten bij een eventuele huldiging.

SDO JO9-1 – FC Almere JO9-1 5-1
Doelpunten SDO: Redouan (3), Philip en Roef.