SDO JO9-1 ziet ongeslagen reeks na bijna vier maanden eindigen

Publicatiedatum: 28-01-2023

Aan alles komt een eind, zo ook aan de prachtige reeks van SDO JO9-1. Volstrekt onnodig werd na een grote voorsprong verloren bij sv RAP (7-6).

RAP schreef al vaker historie, met het allereerste landskampioenschap van Nederland. De club won ook de eerste KNVB-beker, die toen nog de Holdert-beker heette. En nu maakte de fanatieke JO9-1 van de Amstelveense club een einde aan de bijna vier maanden durende succesreeks van SDO in de Hoofdklasse.

De autorit van leider René bleek een voorbode voor wat het team te wachten stond. Na een soepele reis zakte zijn zware bolide op de parkeerplaats van RAP diep in de modder weg, waarna hij niet meer op eigen kracht van zijn plek kwam.

En zo kwam ook de SDO machine tot stilstand bij een royale stand van 3-6, op een moment dat het waarschijnlijker leek dat er met dubbele cijfers zou worden gewonnen.

Wedstrijd voor sterke mannen

Op het zompige natuurgras werd het een wedstrijd voor de sterke mannen. En daar heeft SDO er een paar van. Dat Daley goed in zijn vel zit, bewees hij met drie rake schoten. En ook Redouan knalde er twee binnen, voordat Tim van grote afstand trefzeker was uit een vrije trap.

Gelopen koers, leken ze te denken. Want in het tweede deel van de wedstrijd werd er ineens geen bal meer overgespeeld.

Strijdend voor elke grasspriet counterde RAP zich terug in de wedstrijd en was het aan keeper Amin te danken dat de Bussumse voorsprong nog tot ver in het vierde kwart op het bord bleef staan. Maar na twee schoten tegen de paal van Roef voelde iedereen het onheil eigenlijk al naderen.

Waar een paar sterke vaders René nog met zijn auto uit het Amstelveense moeras hadden kunnen bevrijden, moesten ze vanaf de zijlijn machteloos toezien hoe drie zekere punten hier in rook opgingen.

sv RAP JO9-1 – SDO JO9-1 7-6
Doelpunten SDO: Daley (3), Redouan (2) en Tim.