SDO JO12-1 pakt tweede overwinning

Publicatiedatum: 16-09-2022

Zaterdag 10 september stonden we om 08.30 uur bij SC Huizen voor een lekker potje voetbal, helaas wel in de regen. Maar na de overwinning van een week ervoor,  waren de spelers gebrand om er weer tegen aan te gaan.

Snelle start
Het eerste kwart domineerden wij het veld. Vanaf de eerste minuut lieten we zien dat we waren gekomen om te winnen. Jordan was de eerste die al vroeg in de wedstrijd profiteerde van een foutje van de keeper van SC Huizen en de 0-1 op zijn naam zette. Eline maakte ons tweede doelpunt. Ook Seb en Bob voeren de druk op voorin en krijgen meerdere kansen om te scoren. De rebound van Bob kwam voor de voeten van Jordan en zo wist hij zijn 2e doelpunt te maken en nemen we een 0-3 voorsprong in de wedstrijd. Heel makkelijk ging het niet. Ook onze verdediging moest aan de bak. De tegenstander stuitten meerdere keren op Rivelinho waardoor ze balverlies leden en ook Nikola wist met zijn tactische spel de tegenstander van de leg te brengen.

Voorsprong uitbreiden
Ook in het tweede kwart zette we deze lijn voort en blijven we de druk opvoeren. Al snel weet ook Tobias te scoren en haalt Lynn flink uit, helaas in de handen van de keeper. Eline laat op dat middenveld weer eens zien wat ze waard is, Huizen komt niet voorbij haar. En als ze wel voorbij haar komen, hebben we JIm die achterin ook altijd staat als een huis. Als wij de aanval weer inzetten, krijgt Bob de bal voor zijn voeten en weet het 5e doelpunt te maken. Na bijna een halve westrijd gespeeld te hebben weet Huizen met een mooi afstandsschot toch hun 1e doelpunt te maken. Vlak na het doelpunt trapt Ryan de bal uit, Bob ontvangt de bal en schiet direct op doel voor een 1-6 voorsprong waarmee we de rust in gaan.

Het tij keert
Na de rust voerde Huizen de druk meer op en ging het spel meer over en weer. Filip, Jordan en Seb probeerden te scoren, maar de keeper wist hun aanvallen te stoppen. We kwamen er niet meer doorheen. Huizen daarentegen zet de aanval in en weet hun 2e doelpunt te scoren. We zijn niet meer scherp, maken foutjes, spelen geen positiespel meer en communiceren te weinig met elkaar. Ryan moet vol aan de bak en weet de aanval van Huizen met een goede redding te stoppen. Jordan blijft jagen en door een foutje van Huizen wist hij wederom te profiteren voor ons 7e doelpunt.

Door oog van de naald
We gaan het laatste kwart in. Huizen zet vol in, maar Ryan weet te redden. Jordan aast op nog een doelpunt maar ook de keeper van Huizen had een goede redding. Huizen gaat er weer voor, Ryan redt, maar de bal gaat maar niet weg, wat resulteert in een doelpunt van Huizen. We voelen de hete adem van Huizen in ons nek en prberem wat terug te doen. Het schot van Lynn belandt in de hamdem vam de keeper en ook Seb haalt nog eens uit, maar treft ook de keeper. In een mum van tijd weet Huizen nog een keer en zelfs nog een tweede keer te scoren. Het staat nu 5-7 en ze blijven de druk opvoeren, de wil om te winnen werd steeds groter bij Huizen. Zodra het eindsignaal klinkt, zijn we allemaal enorm opgelucht dat we gewonnen hebben, maar moeizaam was het wel. De tweede overwinning van dit seizoen is een feit!