SDO JO12-1 pakt eerste punt in de hoofdklasse

Publicatiedatum: 20-11-2022

Op zaterdag 12 november speelden we uit tegen FC Almere. Onze 2e optreden in de hoofdklasse en we zijn gebrand om een betere prestatie neer te zetten dan vorig week.

Gelijk op
Almere zet al vroeg in de wedstrijd druk op ons team wat al heel snel leidt tot hun eerste doelpunt. Rivelinho, Jim en Nikola moeten hard aan de bak achterin om de aanvallen te kunnen stoppen. Ook Ryan weet enkele goede reddingen te maken. Maar we zijn gedreven om het puntje terug te pakken en laten zien dat wij ook kunnen aanvallen. De opbouwen vanuit achterin naar voren verlopen goed. Lynn ziet Jordan vrij lopen en schiet de bal naar hem, Jordan kijkt om zich heen, geeft voor op Filip en Filip weet ons eerste doelpunt te scoren! Ook Lynn weet zich goed vrij te spelen van de tegenstanders en scoort! Jordan is sterk in de onderlinge duels, krijgt nog een kans om uit te halen, maar de keeper van Almere blokte zijn schot erg knap. Vlak voor de eerste pauze scoort Almere hun 2e doelpunt, waardoor we met 2-2 de pauze ingaan.

Goed voetbal
In het tweede kwart laten beide teams goed voetbal zien. Ons samenspel komt goed naar voren, Seb, Lynn en Bob weten elkaar voorin goed te vinden. Ook de verdediging levert puik werk af. Nikola, Rivelinho en Jim onderbreken en blokken meerdere aanvallen. Eline werkt als vanouds keihard op het middenveld en laat vele tegenstanders verdwaasd achter. Een mooi kwart voor de neutrale toeschouwer die komt om goed voetbal te aanschouwen. Doelpunten heeft het ons niet opgeleverd, maar we hebben ze ook niet tegen gekregen, dus we gaan ook de rust in met een 2-2 stand.

Verdubbelaar
We merken dat we kans maken en met de peptalk van onze coaches in de rust, gaan onze spelers er vol voor. De mooie acties blijven doorgaan. Filip schiet naar Lynn, zij ziet Jordan vrij lopen, geeft de bal af en Jordan scoort! Dit doet hij zelfs nog een 2e keer dit kwart. Ook Filip weet te scoren doordat Lynn en Nikola mooi samenspel laten zien, maar de keeper treffen. Filip weet echter wel raad met de rebound. We hadden zelfs nog meer kansen, maar de verdediging van Almere zat ook goed in elkaar en wij schoten ook nog wel eens naast het (lege) doel. Nu lijkt het alsof wij alleen maar aan het aanvallen waren, maar dat was niet zo. Ook Almere was erg gedreven om te winnen. Zij weten tweemaal te scoren, waarvan een doelpunt een gevolg was van misscommunicatie achterin. Met een 4-5 voorsprong gaan we de laatste pauze in.

Gevochten
Het laatste kwart was een gevecht tussen twee teams die zo graag wilden winnen. Voor ons zou het de eerste winstpartij in de hoofdklasse betekenen. We voelden de spanning aan de zijlijn, dus bedenk maar welke spanning er in de lichaampjes van onze spelers zat. En dat resulteert niet altijd in het beste voetbalspel. We lieten wat rommelig spel zien, leden veel balverlies en daardoor werd de druk nog groter. Eline en Tobias hebben op het middenveld erg hard gewerkt en kwamen vaak al winnaars uit de onderlinge duels. Lynn heeft gevochten als een leeuwin om de tegenstander voorbij te spelen. Omdat we zo graag wilde scoren, lukt het maar niet. En als donderslag bij heldere hemel, scoort Almere wel nog een doelpunt. Het spel wordt steeds feller en fanatieker aan beide kanten, er wordt wat ruwer spel laten zien, de frustraties lopen op tot het eindsignaal klinkt.

Teleurstelling
We hebben onze eerste punt in de hoofdklasse gehaald! De wedstrijd eindigde in 5-5. En toch dropen onze spelers een beetje teleurgesteld van het veld af. Want wat hadden ze gevochten en wat was het ze gegund om de winst mee naar huis te nemen. Maar wat een verbetering met een week ervoor! We wisten dat het pittig zou worden in de hoofdklasse. De winst zit er dus in om elke week een beetje beter te spelen dan de week ervoor!