SDO JO12-1 ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse!

Publicatiedatum: 13-05-2023

Het was vanmorgen feest in Amsterdam-Oost. Op bezoek bij AFC Taba kroonde de JO12-1 zich, door een 0-1 overwinning, kampioen van de Hoofdklasse.
Nadat alle vijf voorgaande wedstrijden in de 4 e fase winnend waren afgesloten moest de kroon op het seizoen worden gezet op bezoek bij AFC Taba. Ondersteund door een heerlijk lentezonnetje en veel meegereisd publiek begon SDO nerveus aan de wedstrijd.

Vertrouwde spel ver te zoeken

De eerste helft speelde de ploeg van de coaches Michel Meester en Dimitri Alfia niet het vertrouwde spel. De lange bal werd veelvuldig gespeeld. Het publiek werd niet verwend met mooi combinatievoetbal.

De beste kansen voor rust waren dan ook voor de thuisploeg Taba. Zo werd de bal vlak voor het doel miraculeus over gekopt in plaats van in het doel en redde keeper Ryan goed enkele schoten van de aanvallers. Hij werd daarbij flink geholpen door de verdediging. Tobias en Nikola wonnen veel onderlinge duels en Rivelinho, Jim en Eline lieten zich niet voorbij spelen door Taba.

SDO stelde hier weinig tegenover. Alleen Bob en Lynn testten de keeper van Taba. Het schot van Bob miste echter kracht en richting en ging het schot van Lynn net over.

Kantelpunt van de wedstrijd

In de tweede helft liet SDO wat meer haar ware gezicht zien. Zeker nadat Filip SDO op fraaie wijze op voorsprong schoot. Van ruim 10 meter schoot de linkspoot de bal met een prachtige boog over de keeper, 0-1. Door de voorsprong viel een last van de schouders van het team. Er werd naar hartenlust gecombineerd. Dit resulteerde ook in verschillende kansen.

Na een mooie combinatie tussen de aanvallers Filip en Seb schoot de laatste in kansrijke positie in het zijnet. Filip volleerde de bal niet veel later na een stuit op de vuisten van de keeper. Ook Nikola had de wedstrijd kunnen beslissen. Zijn fraaie afstandsschot werd door de keeper van Taba prachtig uit de hoek getikt.

Taba kwam er niet meer uit en werd door SDO achteruit gedrongen. Het was SDO dat domineerde richting het einde. Zo schoot Seb nog op de lat en had Filip ook nog een goede schietkans. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en eindigde het duel in 0-1.

Kampioenen!

Na het laatste fluitsignaal barstte het kampioensfeest los. De meegereisde supporters ontstaken de fakkels en het ‘We are the champions’ schalde uit de meegebrachte box. Spelers en trainers werden getrakteerd op een luid
applaus en felicitaties van familieleden.

Uiteindelijk kan het team met trots terugkijken op het seizoen. Na een start in de eerste klasse in augustus uiteindelijk doorgegroeid naar kampioen in de hoofdklasse in mei. Een prachtige ontwikkeling. Met vol vertrouwen naar volgend seizoen!