SDO JO12-1 komt net te kort tegen Zuidvogels

Publicatiedatum: 20-11-2022

Zaterdag 19 november treden we thuis aan tegen Zuidvogels. Het gelijkspel van vorige week smaakt naar meer punten binnenharken. Ondanks de kou, waar vooral de moeders zich druk om maken als kinderen in de wissel staan, zijn de kinderen gebrand om de wedstijd te starten. 

Trukendoos
We laten wat slordig spel zien, wat foutjes achterin, weinig communicatie met elkaar, waardoor we het erg lastig maken voor onszelf. Gelukkig leidt dit (nog) niet tot doelpunten. De coaches schudden de spelers wakker, want dit was niet zoals gepland en besproken was. Daarna laten we erg leuk voetbal zien. We bouwen op vanuit de achterhoede via Ryan, Eline, Tobias of Nikola om vervolgens bij Lynn of Jordan  uit te komen. Lynn treekt zelfs de trukendoos open en laat menig tegenstander in zijn hemd staan. Jordan haalt uit maar treft een keer de keeper en ervaart dat het doel net 2 cm te laag is. Ook Tobias haalt uit, maar treft de keeper. Eline weet knap door de verdediging heen te lopen en met een enorm fraaie actie probeert ze te scoren. De bal gaat rakelings voor het doel langs, net naast, maar wat een actie! Het lukt Zuidvogels om de bal als eerste in het net te krijgen. Vlak daarna lukt dat ons ook. Lynn bouwt de aanval op, vindt Eline, die vervolgens de bal klaarlegt voor Bob. Daar wist hij wel raad mee, voor de 1-1!

Gelijkwaardig
In het tweede kwart gaat het gelijk op. Zowel Zuidvogels als wij proberen te scoren. Ryan moet een aantal keer flink aan de bak en ook Rivelinho laat zien wat hij waard is achterin. Hij onderschept en ziet het veld aan de linkerkant volledig open liggen en weet ver naar voren te lopen met de bal. Filip en Jordan laten leuke 1-2-tjes zien op het veld. Helaas leverde deze mooie acties ons geen doelpunt op. Met nog steeds een 1-1 tussenstand gaan we de rust in.

Pech      
Soms zit het mee en soms zit het tegen. En dat laatste geldt wel voor deze wedstrijd. Onze aanvallers hebben van alles uit de kast gehaald. Van goed samenspel naar mooie 1-2-tjes en truckjes. Meerdere schoten op doel, dit kwart van Seb, Jordan en Lynn, belanden maar niet in dat net. En de pech die wij hebben, dat geluk heeft Zuidvogels. Zij profiteren van een foutje aan onze kant en scoren hun 2e doelpunt. Ondanks het sterke verdedigingswerk van Nikola, Tobias en Jim. 

Uithalen
Het laatste kwart is het erop of eronder. We zetten ons voor de volle 100% in, maar we maken het niet af. We zijn wat voorzichtig, halen niet een keer flink uit. Hierdoor blijven we zoeken naar teamgenoten die vrij staan en lopen daardoor te vaak tegen de verdediging van Zuidvogels op. Zuidvogels probeert hun voorsprong uit te breiden, maar een mooi blok van Jim en reddingen van Ryan weten dat te voorkomen.

Net niet
En als dat het eindsignaal klinkt, is dat toch weer even balen. Net niet, terwijl het er vandaag echt ingezeten had! Een foutje dat direct werd afgestraft en wij zelf net niet konden doordrukken voorin, maakt dat we verliezen met 1-2. Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij Elinkwijk om 10.15 uur. Dan gaan we er weer voor!