SDO JO12-1 goed van start!

Publicatiedatum: 09-09-2022

Afgelopen zaterdag beten de spelers van JO12-1 de spits af in de competitie. Op eigen veld ontvingen we FC Almere. Het zonnetje stond aan, het publiek was weer in grote getale aanwezig en de spelers hadden er zin in! Alle spelers van het afgelopen seizoen zijn er gelukkig nog steeds en we hebben aanvulling gekregen van Tobias, die enkele jaren geleden ook al in dit selectieteam zat, dus daarom zeggen we graag: welkom terug Tobias!!

Een paar centimeter

In het eerste kwart was het goed merkbaar dat onze spelers er zin in hadden. Vanaf de eerste minuut gingen we er vol voor! Dit resulteerde in diverse aanvallen van Lynn, Bob en Jordan maar alle drie hadden er last van dat het doel niet een paar centimeter hoger was. Het scheelde keer op keer niet veel. We bouwden onze aanvallen goed op, communiceerden met elkaar, keken om ons heen. Eline was ijzersterk op het middenveld en speelde menig tegenstander voorbij. Achterin was Rivelinho erg scherp, kon Almere goed in de greep houden en zette de bal meerdere keren goed voor naar een teamspeler. Vlak voor de pauze kwam de bal terecht bij Bob. Hij zette voor op Filip en hij kopte de bal vakkundig in het net! We gaan even pauzeren met een 1-0 voorsprong.

Het kan vriezen en het kan dooien

Het vriest gelukkig nog niet hoor, de temperatuur was heerlijk zaterdag! Maar het tweede kwart ging het spel gelijk op tussen de teams. Almere laat zich meer zien en gaat de aanval in. Ryan moet nu voor het eerst aan de bak en ook de verdediging wordt zo weer op scherp gezet. Nikola wilde de bal terugspelen op Ryan, maar dat had Almere iets te snel in de gaten en zij onderschepten de bal. Ze speelden Ryan voorbij maar Jim wist het tegendoelpunt op het laatste moment te voorkomen, over goed samenspel gesproken, maar ook over teamwork! In onze aanvallen weten we het niet af te maken. Filip en Jordan proberen het allebei, helaas zonder resultaat. Seb liet zien dat hij niet met zich laat sollen en liep Almere enkele keren van de bal af en gaf de bal goed voor. Als het fluitsignaal klinkt, gaan we de rust in, met nog steeds 1-0 voorsprong.

Keepers aan de bak

In het derde kwart gaan beide teams vol in de aanval. De wil om de voorsprong uit te breiden voor ons en de wil om terug te komen in de wedstrijd voor Almere is groot. Hierdoor worden er veel kansen gecreeerd en moeten beide keepers aan de bak. Ryan weet diverse aanvallen goed te stoppen. Ook de keeper van Almere staat ons enkele keren in de weg. Maar toch weet Jordan 3 spelers van Almere voorbij te spelen en de bal in het net te schieten voor het 2e doelpunt. Bij het 3e doelpunt schoot Jordan hard tegen de keeper aan en kon Bob de rebound erin tikken. In de pauze staat het dus 3-0.

Het gaat los

Het laatste kwart liet SDO even zien dat we graag doelpunten scoren maar ook dat we een echt team zijn. Elkaar een doelpunt gunnen, goed samenspel en prima onderlinge communicatie, we zagen het allemaal voorbij komen. Lynn scoorde het 4e doelpunt, Eline haalde uit maar raakte de lat. Jordan scoorde nog 3 maal, waarbij we zagen dat Seb de bal aan Jordan gaf om te scoren, terwijl hij zelf mogelijk ook had kunnen scoren. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Jim ook nog een doelpunt mee te pakken uit de corner van Lynn. We sluiten deze eerste wedstrijd dus af met een 8-0 winst en dat is toch een fijne start van de competite!!