SDO JO11-1 Wint Bussumse Derby van BFC

Publicatiedatum: 13-09-2021

SDO JO11-1 wint eerste Bussumse Derby van dit seizoen!

Afgelopen weekend speelde onze SDO JO11-1 de altijd loodzware Bussumse Derby tegen BFC. Een mooi affiche wat van oudsher altijd zwaar beladen is. En dat was dit weekend niet anders. De strijd is groots en dat is vanaf de 1e minuut zichtbaar en voelbaar.

In het eerste kwartier lijken wij er niet zo heel erg aan de pas te komen. Het meeste balbezit is voor BFC en de wedstrijd speelt zich voornamelijk af op onze helft. Dat is overigens niet geheel onverwacht want we weten inmiddels dat BFC graag hoog druk geeft. Aan ons de taak om eronder uit te voetballen. Het plan slaagt en wij zijn de eersten die weten te scoren. We breken eindelijk een keer door op de helft van BFC en Jordan wist deze kans goed te benutten door de 0-1 te scoren!

BFC blijft echter druk zetten. Wij proberen ons eigen spel te spelen, maar komen er niet altijd goed uit. De intenties zijn er wel, maar de uitvoering laat het onder druk van BFC wat afweten. Ook in het tweede kwartier zijn we teveel op eigen helft aan het verdedigen. Maar ook dit keer is het SDO dat via Jordan de keeper, via een verdediger van BFC, weet te passeren. We staan, ietwat geflatteerd, met 0-2, voor.

BFC baalt zichtbaar en gaat snel op zoek naar een doelpunt. Vlak voor de rust krijgen ze een kans en schieten ze vanaf de zijkant over onze keeper Ryan heen en de bal valt wat ongelukkig binnen. Dit gebeurt op slag van rust waardoor we met een stand van 1-2 de rust ingaan.

Na de rust herpakken we ons en spelen we wat meer ons eigen spel. Dat het spannend is merken we aan van alles. Onze coaches Jos en Michel beleven de wedstrijd alsof ze zelf spelen; we horen ze luid en duidelijke aanwijzingen geven en ze leven enorm mee met het team. Ook bij onze spelers geldt een 'no merci' mentaliteit tijdens deze wedstrijd en ook bij BFC zien we een overduidelijk stukje fanatisme op het veld en het gaat met vlagen hard tegen hard. Wat geduw en getrek, vasthouden, op tenen trappen en wat behoorlijke charges. Laten we het erop houden dat het een echte mini klassieker is.

Het is dan uiteindelijk BFC die de gelijkmaker maakt. Een verdwaald hard schot wordt van richting veranderd door de rug van een eigen speler van BFC en valt ongelukkig binnen. De teleurstelling valt af te lezen van onze spelers. Juist nu we er lekker inzitten valt die gelijkmaker! Maar wij laten er geen gras over groeien en gaan direct de aanval in. Dit resulteert in een doelpunt van Seb! Direct na de gelijkmaker zetten wij de boel weer op scherp en is de marge weer 1.

In het laatste kwartier weet Safouan de stand uit te breiden. Druk geven op de onzekere keeper resulteert in een fout en Safouan scoort het 4e doelpunt. Dat gooit de wedstrijd op slot. Nu is het slim spelen - horen we de leiders zeggen. Nadenken! we staan 2 punten voor! En die opdracht begrepen we. We wisten BFC verder van het scoren af te houden.  Al snel volgt het eindsignaal! De ontlading is groot, de Bussumse derby is gewonnen door SDO, de punten gaan met ons mee naar huis!! En daar zijn we trots op!

Nog even ter illustratie hoe graag we wilden winnen vandaag en hoe groot die ontlading is: "Al verliezen we alle wedstrijden, deze derby willen we altijd winnen!"

Dit klinkt als een leuke opmaat voor het seizoen. Willen jullie dit team volgende week weer zien knallen? Zet dan lekker vroeg de wekker want om 08.30 uur trappen we af, uit bij Altius.

Tot zaterdag, Groet,

Paulien Baaij