SDO JO11-1 verliest en wint

Publicatiedatum: 21-03-2022

Onze trouwe lezers hebben natuurlijk gemerkt dat er geen verslag was van onze wedstrijd van vorige week. Daarom nu twee verslagen in een!

Zaterdag 12 maart speelden we uit bij 's Graveland om 09.00 uur. We verloren deze wedstrijd met 4-2. Het spel van 's Graveland was net een tikkie sneller en feller. Het eerste kwartier bleef de stand 0-0. De druk werd aan beide kanten opgevoerd. We krijgen kansen via Seb, Filip en Lynn, maar helaas zonder resultaat. Ook Ryan moet een paar keer aan de bak.

Andere wending
Het tweede kwartier krijgt in een hele korte tijd een andere wending, 's Graveland scoort 2 doelpunten vlak achter elkaar. Wij krijgen zeker wel kansen, het schot van Bob belandt op de paal; de corner van Seb bereikt Eline maar we worden gestoord door de verdediging van 's Graveland; Jordan schiet net naast en net over. Rivelinho en Jim laten zien waarom zij in de verdediging staan en blokken veel aanvallen. Nikola klemt zich letterlijk vast in zijn tegenstander en laat de bal niet zomaar afpakken. Ook Eline weet weer veel ballen te onderscheppen.

Wereldschot in de kruising
Na de rust gaan we iets terugdoen. Een mooie aanval resulteert in een doelpunt van Lynn. Ook krijgen Seb en Filip nog kansen, maar helaas zonder resultaat. De aanvallen van 's Graveland worden tegengehouden door Ryan, waardoor de spanning weer terug is in het spel.
En helemaal na het wereldschot van Lynn, na een corner door Seb, die weggewerkt wordt door de verdediging van 's Graveland, belandt de bal ergens op het middenveld waar Lynn staat en geen seconde twijfelt. Ze neemt aan en haalt keihard uit. Ze schiet de bal in de kruising voor 2-2! Deze euforie is alleen van korte duur als 's Graveland hun 3e doelpunt scoort na wat slordig spel van ons. Vlak voor de laatste pauze weten we nog een corner te ritselen, alleen besluit de scheidsrechter dat het tijd is, dus mochten we de corner niet meer nemen.

Handsbal in de 16 meter
In het laatste kwartier gaan we er vol voor. We krijgen meerdere kansen, maar weten het helaas niet af te maken met een doelpunt. Maar we zien het spel fanatieker en feller worden. De wil om te winnen is heel groot. Als 's Graveland dan een handsbal maakt in het strafschopgebied en we krijgen geen penalty, is de teleurstelling groot. Deze klap kwamen we niet meer te boven en daarvan profiteert 's Graveland om vlak voor het eindsignaal nog een 4e doelpunt te scoren.

Zaterdag 19 maart spelen we om 08.30 uur thuis tegen Wasmeer. Nieuwe week, nieuwe kansen. De zon schijnt, de wind is alleen erg koud, maar de spelers hebben er zin in.
Het eerste kwartier kan het kwartje beide kanten op vallen. Zowel SDO als Wasmeer zetten druk op elkaar. Dit resulteert in kansen van Eline, Filip en Bob, maar zonder resultaat. Ook Wasmeer probeert te scoren en dat lukt hen bijna. Ze krijgen een corner, weggewerkt door Ryan, rebound weet Bob op de doellijn nog weg te schieten. Ook Eline weet bij de volgende corner de rebound, na de redding van Ryan, weg te werken. Zo zien we een mooi staaltje samenspel!

Lang 0-0
Na de eerste pauze laat vooral Wasmeer van zich horen. Ze voeren de druk op, maar hebben een zware kluif aan Ryan. Ryan keek recht in de zon en was meerdere keren de bal kwijt. Bij de vrije trappen en aanvallen van Wasmeer kwam de bal gelukkig net op tijd weer in zijn gezichtsveld, zodat hij de ballen alsnog kon stoppen.

Er op of er onder
Na de rust gaan we er weer vol voor. En dat resulteert in een prachtig doelpunt van Lynn, op de voorzet van Filip, 1-0! Dat zint Wasmeer natuurlijk helemaal niet en zij doen gelijk iets terug door de bal in de kruising te schieten, 1-1. Eline is dit kwartier ontzettend druk met ballen onderscheppen, Rivelinho valt helaas geblesseerd uit. Vanuit het 2e team doet Tobias met ons mee en weet enkele keren de bal te veroveren en de aanvallen op te zetten.

Spannend tot de laatste seconde
Het laatste kwartier, het is erop of eronder. Bob haalt uit, keeper blokt de bal, die precies voor de voeten van Jordan terecht komt. En daar weet Jordan natuurlijk wel raad mee, hij poeiert de bal in het net, 2-1! We willen de voorsprong vergroten. Seb, Eline en Filip proberen het maar treffen de keeper van Wasmeer. Ook Jim krijgt vanaf de middenlijn de bal voor zijn voeten en met een hard schot zien we de bal nipt over het doel gaan. Wasmeer probeert nog iets terug te doen, maar zonder resultaat. Als het fluitsignaal klinkt, is het team door het dolle heen!

Volgende week gaan we weer opnieuw aan de bak, dan tegen 't Gooi. We spelen thuis om 10.55 uur.

We zien jullie hopelijk dan weer in grote getalen langs de lijn!

Paulien Baaij