SDO JO11-1 neemt revanche met dubbele cijfers!

Publicatiedatum: 07-11-2021

SDO JO11-1 pakt zijn revanche met dubbele cijfers!

Vandaag treden onze toppers van de SDO JO11-1 thuis aan tegen Huizen JO11. De coaches hebben besloten om in een iets andere opstelling te spelen, namelijk 2-3-2 met het middenveld in een punt naar voren. De vorige ontmoeting tegen SV Huizen JO11 eindigde in een 4-4 gelijkspel. We hebben dus iets goed te maken!

We starten direct fel wat resulteert in twee corners. Seb neemt de eerste, de bal gaat via Huizen over de achterlijn, waardoor Bob de tweede corner neemt. De bal belandt voor de voeten van Nikola, hij weet daar wel raad mee en schiet hard in bovenhoek, 1-0! Niet veel later geeft Jordan de bal voor naar Filip, hij schiet, de keeper heeft de bal niet onder controle en daar profiteert Bob gelijk van, 2-0.

Het eerste kwart zijn we aanvallend scherp en zeer aanwezig. Jim, Jordan, Filip, Eline en Lynn krijgen kansen om uit te halen, maar helaas geen resultaat. Huizen krijgt halverwege pas de eerste echte kans op onze helft, maar de bal belandt in de handen van Ryan. Ons middenveld laat zien dat zij het kaas niet van hun brood laten eten. Eline en Nikola onderscheppen veel ballen van Huizen en weten dan ook balbezit te behouden. Vlak voor de eerste rust wint Filip balbezit, waardoor hij doorbreekt en uithaalt voor 3-0.

Het tweede kwartier laat hetzelfde beeld zien. We creëren veel kansen, maar weten deze niet altijd goed af te ronden en zien onze medespelers niet altijd vrij staan om de bal af te spelen. Dat is jammer, want daardoor missen we veel kansen. De tegenaanvallen van Huizen weten we goed te blokken. Op eentje na, de bal glipt door de handen van Ryan waardoor ze 3-1 scoren. Maar dan krijgt Filip een grote kans en benut deze ook voor de 4-1. Seb en Lynn laten mooi samenspel zien. Seb is in de aanval, komt er zelf niet door maar ziet Lynn achter hem staan. Een kort balletje terug naar Lynn, weet zij wel te benutten, ze haalt uit wat resulteert in 5-1.

Na de rust blijven we aanvallen, maar wil Huizen ook wat terugdoen. Hierdoor moest de verdediging meer aan de bak. Jim en Nikola weten de ballen te blokken en als er wel een bal doorgaat, weet Ryan deze te redden. In de voorhoede werken Bob en Jordan goed samen en krijg veel kansen. Ook Jim haalt een keer hard uit, maar de bal gaat net naast. Jordan haalt ook zijn trukendoos uit de kast, speelt veel spelers van Huizen voorbij. Een schot op doel wordt weggetikt door de keeper, maar Seb stond op de perfecte plek klaar om de bal alsnog in het net te schieten voor de 6-1!

We hebben nog een kwart te spelen. We hebben een ruime voorsprong, laten leuk voetbal zien, spelen samen en communiceren goed met elkaar. Hierdoor laten we een fanatiek spel zien en werken we hard aan een mooi resultaat. In de laatste minuten doen we daar nog een behoorlijke schep bovenop. Jordan (2x), Bob en Lynn maken er nog 4 doelpunten bij, waardoor de einduitslag op 10-1 komt te staan! We zijn weinig in de problemen gekomen, maar hebben ook best veel kansen gemist. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop nog even penalty’s schieten.

Leuk detail: Huizen wist in deze ronde geen enkel doelpunt te maken, Ryan heeft alle ballen weten te stoppen die tussen de palen kwam!

Komende week gaan we ons voorbereiden voor de volgende tegenstander. Zaterdag 13 november spelen we uit bij S.V. Eemnes JO11-1 om 08.30 uur.

Tot volgende week!

Paulien Baaij,

Verslaggeefster SDOJO11-1