SDO JO11-1 pakt overwinning op Altius

Publicatiedatum: 05-04-2022
Zaterdag 2 april speelden we uit bij Altius. De zon scheen, de wind voelde koud aan en onze keeper komt naar de wedstrijd zonder keepershandschoenen… Gelukkig had er nog iemand zijn handschoenen bij zich en konden we gewoon beginnen.
 
Het eerste kwartier gaat Altius direct de aanval in. Meerdere aanvallen worden gestopt door onze verdediging, waar Jim en Jordan spelen, en door onze keeper Ryan. We worden direct op scherp gezet en moeten achterin aan de bak. Maar dat laten we natuurlijk niet zomaar gebeuren, ook wij gaan de aanval in en zo gaat het spel gelijk op in het eerste kwartier.
Wij creëren kansen, maar weten deze helaas niet af te maken. Seb staat voorin en is lekker alert en fanatiek, hij zit er bovenop. Ook Bob weet Seb meerdere keren te vinden met een voorzet. En als hij Seb niet vindt, zorgt hij er wel voor dat Lynn de bal krijgt.
Ook Lynn is snel en gedreven, de coach van de tegenpartij heeft dat snel door en zet zijn spelers zo neer dat het Lynn moeilijk gemaakt wordt om nog iets met de bal te kunnen. Uiteindelijk scoren wij niet, maar weet Altius vanuit de corner wel een doelpunt te scoren, dus gaan we met een 1-0 achterstand de 1e pauze in.
In het tweede kwartier zien we heel leuk voetbal. Er wordt gecommuniceerd en samen gespeeld. Eline wint veel duels en laat het kaas niet van haar brood eten. Ze komt veel aan de bal en overziet het veld. Zo vindt zij Filip en Filip zet voor op Seb. Seb wist daar wel raad mee voor het gelijkmakende doelpunt, 1-1!
Even later weten wij een corner te versieren. Filip neemt deze en door een communicatiefout tussen keeper en verdediging belandt de bal voor de voeten van Jordan, met een vrij goal voor zich. Daar profiteert Jordan uiteraard van en scoort het 2e doelpunt, 1-2. Ook Lynn weet de bal goed te raken voor het 3e doelpunt.
Wij waren dit kwart feller en fanatieker dan Altius, toch moet ook onze verdediging, Nikola en Jim, behoorlijk aan de bak en weten veel aanvallen te stoppen. Vlak voor de rust weet Altius toch nog te scoren, dus we gaan met 2-3 voorsprong de rust in.
Na de rust gaat het gelijk op. Beide ploegen willen winnen en onze voorsprong is klein, dus die willen wij vergroten. Helaas hebben we wat pech met het afmaken. Vooral de keeper staat ons meerdere malen in de weg. Ook Ryan moet behoorlijk aan de bak en weet veel en mooie reddingen te maken. Vervolgens bouwen wij onze aanval mooi op: Ryan op Nikola, Nikola op Eline, Eline op Jordan en doelpunt! Volgens Ryan “een heerlijke goal”! Jordan doet er dan nog een schepje bovenop om ook nog ons 5e doelpunt te scoren.
Het laatste kwartier breekt aan. Altius voert de druk behoorlijk op. Dit resulteert al snel in een doelpunt, waardoor het 3-5 komt te staan. Het gaat er wat hard aan toe en dat doet de spelvreugde niet zo ten goede. Maar we blijven doorgaan. Want ook al staan we voor, meer doelpunten zijn altijd welkom en Altius geeft zich nog niet gewonnen. Ook in het laatste kwartier wordt de proef op de som genomen en weet Ryan, samen met Jim en Nikola de aanvallen van Altius te stoppen. En wij willen zeker zijn van de winst, dus Filip weet nog een keer te scoren, waardoor de eindstand op 3-6 komt te staan!
Zaterdag 9 april spelen we weer thuis, om 08.30 uur. Lekker vroeg jullie bed uit volgende week om naar deze toppers te komen kijken!