SDO JO11-1 Start met winst bij hervatten competitie!

Publicatiedatum: 03-02-2022

Eindelijk mochten we weer de wei in voor een competitiewedstrijd!

We hervatten de competitie thuis tegen AS80. En een fijne bijkomstigheid; ook publiek was weer welkom! Wat hebben we het gemist! De spelers om weer echte wedstrijden te spelen en de supporters om dit leuke team aan te moedigen. De zon scheen, temperatuur was niet te koud en het tijdstip was ook prettig: iets over 11.00 uur trapten we af.

Vanaf het begin gaat het gelijk op. Wij spelen lekker samen, maar ook AS80 weet tijdens balbezit ook onze helft te bereiken. Na een paar minuten spelen krijgen wij een corner. Seb neemt de corner, de bal bereikt Eline en zij haalt flink uit, maar een goede redding van AS80 voorkomt onze vroege voorsprong. Eline was een enorme doorn in het oog van AS80, want bijna elke aanval weet zij te onderscheppen. Ze schiet de bal naar voren, waar Filip staat en hij weet de bal in het net te plaatsen, 1-0! AS80 gaat de aanval in, maar een goede redding van Ryan voorkomt de gelijkmaker. We voeren de druk wat op, spelen vooral op de helft van AS80. Dat resulteert in een corner die Seb neemt. Dan staat de verdediger van AS80 hun keeper in de weg en daar weet Bob van te profiteren, 2-0! En als dat nog niet genoeg was, weet Lynn de bal van behoorlijke afstand, door de voorzet van Filip, hard in het doel te schieten, 3-0! Vlak voor de 1e rust doet AS80 nog wel wat terug en scoren hun 1e doelpunt. We gaan met 3-1 voorsprong de 1e pauze in.

Het 2e kwart laat een wat ander beeld zien. Beide ploegen breken niet echt door. Er wordt wel goed overgespeeld naar elkaar. Maar tot echte dreiging leidt het niet. Ook niet aan onze kant. Vlak voor de rust weten wij nog wel een puntje te sprokkelen door een doelpunt van Filip. In de rust staan we met 4-1 voor.

Na de rust start AS80 voortvarend. Ze vallen aan, maar schieten over doel, worden geplaagd door de redding van Ryan of komen niet door onze verdediging (Jim en Rivelinho) door. Het is even wat rommelig achterin en daar profiteert AS80 dan alsnog van en scoren, 4-2. Dit zet ons wel weer op scherp! We gaan de tegenaanval in en door de Voorzet van Bob, weet Jordan te scoren, 5-2! Met die scoren gaan we de laatste pauze in.

In het laatste kwart hebben we een invaller uit JO11-2: Damian maakt zijn debuut bij ons! En hoe! Al vroeg in zijn invalbeurt krijgt hij de bal, ziet hij Bob vrijkomen, zet voor en van afstand schiet Bob de bal er hard in, 6-2! Als kers op de taart weet Damian zelf het 7e doelpunt te scoren en daarmee is ook de eindstand beslist.

Wat een plezier hebben we weer gehad, het mocht weer, het was lekker weer en een winstpartij! Deze toppers verdienen het om aangemoedigd te worden. Zaterdag 5 februari spelen we de kraker tegen BFC thuis om 08.30 uur! Lekker vroeg, dan heb je nog wat aan je dag. Jullie komen toch ook kijken?