SDO JO11-1 maakt het zichzelf lastig maar pakt de winst!

Publicatiedatum: 20-09-2021

Zaterdag 18 september speelde onze JO11-1 uit bij oude bekende Altius.

Het was vanouds vroeg opstaan, want het fluitje van de scheidsrechter ging om 08.30 uur! Dat het vroeg was, was niet te zien aan onze spelers. Vanaf de 1e minuut zetten we goed druk op de tegenstander. Na 3 minuten hebben we onze eerste corner te pakken. Bob neemt deze en resulteert direct in een doelpunt. Direct na de aftrap van Altius hebben we de bal alweer onderschept en weet Seb het tweede doelpunt te scoren met een zacht geplaatst rollertje. Nikola tekent voor de volgende treffer uit een goede uittrap van Ryan. Echte druk vanuit Altius is er dan nog niet. Ze krijgen geen grip op het Samenspel van SDO.  Als Altius zich op onze helft begeeft zijn het onze verdedigers en keeper die de aanvallen weten te stoppen. We zijn oppermachtig in het eerste kwartier. We spelen samen, communiceren goed met elkaar, spelen positiespel, alles waar onze trainers, Jos en Michel, hard aan gewerkt hebben. Wederom is het Bob die uitde volgende corner zijn kans benut en de tussenstand op 0-4 brengt. Lynn krijgt nog een goede kans en schiet goed in, perfect in de hoek zeggen we dan, maar de paal geeft niet mee.

Na zo'n begin kan er niet veel meer misgaan zou je zeggen.  Maar helaas laat het tweede kwartier een heel ander beeld zien. We beginnen nog wel met aanvallen. De corner die Seb neemt, wordt gestopt, de corner die Bob neemt was net te hard. En dan neemt Altius de overhand en zijn veel meer op onze helft aan het voetballen. De eerste echte aanval wordt goed gered door onze keeper Ryan. Bij de tweede aanvalt gooit Ryan zich ervoor met gevaar voor eigen leven en red. Maar vervolgens laten we zien hoe het niet moet. We krijgen de bal niet meer weg, spelen geen positiespel meer en staan te pingelen daar waar het echt niet mag! We zijn het even helemaal kwijt. Tot overmaat van ramp weet Altius hun eerste doelpunt te scoren. Daar schrikken we van en meteen gaan we weer in de aanval en scoren wat gelukkig. De wedstrijd gaat op en neer en uiteindelijk gaan we de rust in met 2-5 voorsprong. Het spel van het tweede kwart is niet wat wij voor ogen open en geen schim van het eerste kwart. En dat maken onze trainers ook goed duidelijk aan het team. We hopen op een reactie van het team 11-1 om zichzelf weer terug in de wedstrijd te knokken.

Het derde kwartier zien we Altius nog verder in de wedstrijd groeien. Eline en Jim weten meerdere aanvallen te stoppen in de verdediging en ook Ryan moet aan de bak. Wel is het voetbal weer aan de beterende hand. We worden iets agressiever en breken een paar keer door. Nikola, Philip, Rivelinho en Seb zitten er boven op, onderscheppen aanvallen, jagen achter spelers aan en gaan vol voor de bal. Een paar schoten op doel, maar helaas zonder resultaat. We krijgen enorm veel corners, maar geen van de corners wordt benut. Het lukt ons niet om goed af te ronden en Altius blijft druk uitoefenen en profiteerden van een uittrap van Ryan door deze te onderscheppen en  te scoren. Vlak voor het einde van het derde kwart scoren zij de 3-5. Een verkeerd moment en toch weer een tikkie…

Het laatste kwartier breekt aan en we zijn gelukkig weer wakker! We voeren de druk op, wat resulteert in een doelpunt van Lynn. En dan laten we weer zien hoe goed we zijn, we spelen fel en fanatiek. Meerdere aanvallen en schoten op doel volgen. Vlak voor het eindsignaal van de wedstrijd, weet Jordan de bal te onderscheppen en haalt hard uit richting doel. De bal belandt in het netje en daarmee staat de eindstand vast  op 3-7! Uiteindelijk een prima resultaat wat ons op de eerste plaats zet!

Het was zeker niet onze beste wedstrijd maar de winst is binnen! Na de wedstrijd mochten we nog op teamuitje (zie de socials van SDO) dus al met al een heerlijke zaterdag!

Volgende week spelen we thuis om 10.30 uur. Tot dan!

Paulien Baaij

Verslaggeefster en supporter JO11-1